сряда, 31 август 2011 г.

Черното семейство Бокови


Около смъртта на Георги Боков и съпругата му прочетох доста материали и съвсем сериозно останах потресен. Когато се каже, че тегне прокоба над едно семейство, обикновено пострадалите са негови членове, но тук нещата са обратни - хора от въпросната фамилия са донесли нещастие на други.

Действието "по Стивън Кинг" започва още от дядото на пострадалия при катастрофата. Той носи същото име. Георги Боков-старши е роден в семейството на неграмотни селяни от Якоруда, а стига до гл.редактор на "Работническо дело" и председател на Съюза на българските журналисти. Вероятно е бил доста амбициозен младеж? Определено. При това в устремеността си не признавал дори цената на човешкия живот.

През 1943г става политкомисар на партизанския отряд "Никола Парапунов" - пост, който след това му гарантира кариера "по върховете". Но тогава все още не го е знаел и се е наложило да покаже своя ентусиазъм.

След "великата победа" на 09.09.1944г видният български художник и фейлетонист Райко Алексиев е набеден за народен враг, тъй като е правил карикатури на Сталин. Отнели са му цялото имущество, но изтезанията и убийството му са далеч по-страшни. Според Радой Ралин именно Георги Боков е мъчител и физически убиец на набедения интелектуалец. Отначало са отказвали да дадат трупа на роднините, а после са склoнили при условие, че не отварят ковчега. Опечалените обаче са го направили, при което вероятно са останали като гръмнати - дори тестисите на Pайко Алексиев са били смачкани. Представяте ли си за какви гаври и насилие говорим? По случая има и роман - "Горещо червено", - награден от Съюза на българските журналисти, които междувременно вече са изключили изрода Георги Боков от редиците си. Същият е участвал и в други екзекуции на Народния съд, което затвърждава ширещото се мнение, че партизанските отряди са изобилствали от главорези, кожодери или както искате ги наречете. И не само в България. Подобни сведения съм чел примерно за Че Гевара, но тук темата е друга.

Ирина Бокова, дъщеря на гореописания садист, е настоящия шеф на ЮНЕСКО. Покрай избирането й се появяват няколко публикации споменаващи любопитен случай от 1986г. Тогава на столичен булевард Ирина Бокова прави катастрофа, в която убива 67-годишна жена. Баща й веднага се задейства и потулва случая, благодарение на връзките си в Държавна сигурност. Ако не го беше направил, дъщеря му дали щеше да види ЮНЕСКО отблизо?

Синът Филип Боков също се е уредил - посланик на България в Словения. Той все още не е убил човек, но по повод вината на комунистическия режим заяви в парламента "Вината поемаме само с мезе". На това не му ли викат цинизъм?

На края стигаме до Георги Боков-младши. Закоравял автокрадец. Почти няма голям град в България, където да не е бил залавян с издирвана кола и фалшиви документи. Закопчавали са го включително докато разбива поредния автомобил. В Бургас е арестуван с незаконен "Макаров". Оправданието му е разбиващо - намерил го на плажа. Това напомня култовото "Гранатометът е семейна реликва" от един друг случай.

Не всички екшъни на Георги Боков са свързани с коли. Многократно е пребивал майка си Юлия Владикова, за което има съответните оплаквания. Тя до такава степен го е анатемосала, че дори не е искала да го погребат в семейния гроб при сестра му и дядо му по майчина линия - щял да ги оскверни.

Та, какво излиза? Създателката му не съжалява за него. А той беснее по пътищата, заплашвайки невинни и нищо не подозиращи хора. Защо ли? Ами защото измъкването отправосъдието е семейна традиция - или дядото ще пусне връзки в ДС, или бащата ще "поеме вината с мезе". Но от глупостта и най-вече от смъртта никой не можа да го спаси. 



http://tutankhamon661.blog.bg/politika/2011/08/28/chernoto-semeistvo-bokovi.810088





САЩ и Израел се опасяват от химическо оръжие в Сирия










Няма коментари:

Публикуване на коментар