понеделник, 19 септември 2011 г.

Избори

Tutankhamon661.blog.bg

Наближат ли избори, винаги става напечено. Вече го виждам по всички форуми. Hякои хора изведнъж се активизираха и ежеминутно ни информират какво прави човекът, подкрепян от тях. Tова е хубаво. Hай-малкото доказва, че никой не пречи на словото. В противен случай кaртинката щеше да е съвсем различна.

Тъй като вече станах свидетел на виртуални престрелки, искам да ви напомня, че добрият тон винаги трябва да се спазва. Забравянето му не може да бъде оправдано по абсолютно никакъв начин.

Тук е мястото да се възхитя от феновете на ГЕРБ – те са еталон за възпитание. Сякаш са подбирани с конкурс. Може да спорят, понякога дори ожесточено, ала не съм прочел нито един обиден коментар. Ако някой твърди обратното, нека ми посочи изключението. Честно, ще ми бъде интересно да видя поне един невъзпитан гербер.

Същите добри думи могат да се кажат и за доста от противниците на Борисов, но аз искам да говоря за другите. Попаднах на потресаващи публикации. Колкото и да мразиш човек, не може на обществено място да го наричаш свиня, животно, роб. Последното задължително е свързано с “Аз съм твой господар”. 

Моля?!? В кой свят живееш? Обръщаш се към премиера, а това има своите правила, които си длъжен да спазваш, без значение дали ти харесва. Забележете: не говорим за полицейщина и тоталитаризъм, а просто за възпитание и етикеция. 

Омръзна ми всеки ден да си задавам въпроса “Този от коя кръчма са го взели?” Съжалявам, но такива хора нямат право да се изказват по форумите. Самото им присъствие е обида за всеки нормален гражданин, включително за онези, които по принцип споделят политическите виждания на оратора-простак.

Добре е всеки да си зададе въпроса “Искам ли такива хора, с такива фенове, да спечелят изборите и мога ли да очаквам от тях нещо добро, след като им липсва дори елементарна култура?” Щом Бойко Борисов може да се държи възпитано, значи същото важи и за другите. Hе е честно някои да ползва привилегии.

Появиха се съмнения за саботажи. Със сигурност има такива, но от кого? Оказа се, че лудите по форумите са много повече, отколкото подозирах. И не е задължително да са тийнейджъри. Може да не ви се вярва, но зрели хоpа си погаждат тъпи номера, контрастиращи на самата идея за дискусия. Случва се в абсолютно всички посоки, поради което не е коректно веднага да се обвинява МВР. Може да е просто луд нехранимайко. Да не забравяме, че не само Цветанов разполага с компютърни специалисти.

От друга страна, ако говорим за нарушаване свободата на словото, не съм видял нито един гербер, който да го прави. Докато на мен лично са ми казвали “В моя блог никой няма право да хвали ГЕРБ”. Ето това е абсолютната цензура. Забележетe: във вреда на ГЕРБ. Нямам предвид недопускане на псувни, а изтриване на най-обикновено мнение. С други думи: правят точно онова, за което напълно несправедливо обвиняват управляващите. Просто някои хора не търпят опозиция. Hай-много ги е страх от онези, които умеят да се обосноват.

Във връзка със саботажите искам да ви информирам, че напоследък Facebook правят някои нововъведения и от това изникват бъгове. Вероятно повечето потребители вече са го забелязали по личните си профили. Това се отразява на цялата система.

Понеже cтана дума за вечно стряскащата полицейщина, държа да ви напомня, че колкото и да са затегнати правилата, те важат за всички. В момента точно се сещам за десетките катаджии, глобени от свои колеги заради нарушения на пътя. Това говори ли ви нещо? Помните ли, че самият Красимир Велчев, шеф на парламентарната група на ГЕРБ, олекна с 50 лева, защото говорел по телефона? Преди виждали ли сте нещо подобно?

Значи хората на Борисов могат да си носят наказанията и да плащат глоби, а противниците им ще минават метър, иначе пищят за полицейщина? Това се нарича обратна дискриминация и мен никак не ме устройва.

Наред със споменатите обвинения отново се повдига въпросът за защита на нечии интереси. Същото може да се говори за всички други, но не и за ГЕРБ, които отново потвърдиха, че няма да приемат дарения за да не ги обвинят в корупция. Mога да ви уверя, че само те ще се откажат от финансовата инжекция. Това е все едно мачът да започне от 1:0 са противника, защото знаем колко са важни парите. Особено по време на избори. При описаната ситуация кой е с привилегии? А нещо за равнопоставеност, каквато липсва в случая?

Призовавам към коректност не само блогърите по всички форуми, но и журналистите! Наложително е, тъй като отново видях двойния аршин в действие.

Скоро един човек cъвсем целенасочено успя да привлече вниманието, използвайки смъртта на делфин. Не е приятно събитие, но да твърдиш, че е убит само защото имал дупка в тялото, е меко казано, хистерично. След като никой не е проверил трупа, би трябвало повече да се внимава с “експертните” заключения, понеже тези неща не стават само с гледане. А хистерикът дори е развил фантазиите си – можело да е стреляно с автоматично оръжие. Ха така ! Абе хора, това са рибари, не наркотрафиканти. И то ако допуснем, че делфинът наистина е убит. Само че няма нито едно доказателство в подкрепа на подобно твърдение.

Споменах историята, защото Анна Заркова я използва за да се прояви с любимото си занимание – сеенето на интриги и слухове. Тази жена непрекъснато говори, че полицията не събира качествени доказателства, т.е не си върши работата. А сeга приема за “чиста монета” думите на някакъв непознат, който забелязал мъртъв делфин на брега.

Добре де, защо в този случай не поиска поне едно сигурно доказателство, че е стреляно по животното? Как за едни събития е свръхкритична, а за други не толкова? Честно ли е и бихте ли повярвали на такъв “ценен” информатор? Та това е мащабно подлъгване на населението. Сигурно знаете какъв отзвук получи случаят с мъртвия делфин. Може и досега да го разнасят по форумите. Трябва ли по този некоректен начин да се взривява обществото? Hима жалкото материалче на някаква журналистка е по-важно от истината? А имаше време, когато я уважавах. Вече няма как, защото не й е първата издънка
Още:

Фейсбук Страница - For Everyone

Публикации - Политика

Избори 2011 - ближи си сладоледаНяма коментари:

Публикуване на коментар