неделя, 22 януари 2012 г.

Жената - 2 част






Жената - 1 част

Каква жена искаш до себе си? Може би кариеристка? Хубавото е, че едва ли ще иска чак пък толкова финанси от твоя страна, защото тя самата изкарва достатъчно. Може и ти да замажеш някой подарък. Такива жени обичат да показват иначе мъжки черти, понеже по този начин доказват, че с нищо не отстъпват на мъжете. Няма нужда от доказателства - прекалено е очевидно.

Лошото е, че не трябва много-много да се "отваряш". Човече, само с думи тя ще те разпилее по пода! Тропа по масата, а ти заставаш мирно, примигвайки уплашено с очички. Само така можеш да я омилостивиш. Държиш да имаш лично мнение? Заборави! Личното ти мнение трябва да съвпада с нейното. Борец за независимост? А шамар, де!

Може би предпочиташ просто добра домакиня? В такъв случай засили търсенето, защото повечето мъже искат точно това - няма да остане за теб. Разбираемо е. Прибираш се вкъщи, а на масата топла вкусотия. Кажи пък, че не кеф! И всичко разчистено, изметено, подредено. Прилича на рай. 

Лошото е, че домакините обикновено забравят, че преди всичко са жени. А това е убиец на секса. Накъде без секс?

Искаш да живееш с махленска клюкарка? Не казвай "да", че ръката сама посяга към пищова! Та тя по цял ден е на пейката пред блока. К'вото и да стане в собствената ти къща, до няколко часа целият квартал цъка с език по твой адрес. Искаш ли да живееш с радио "Свободна Европа"? Май не, струва ми се.

Такива жени са перфектни за любовници - винаги са на разположение пред блока. Но само глупаците правят семейство с тях.

Добре е да има всичко накуп, но е невъзможно. Както няма всеможещи и всезнаещи мъже.
Според мен най-ценна е връзката с жена, която те кара да се чувстваш "като у дома", т.е. не изисква от теб да играеш някакви роли. Можеш да се отпуснеш напълно. Самото "играене" е много изтощително и не си струва усилията. Не само защото лъжеш най-вече себе си, като се правиш на такъв какъвто не си, но и защото не се знае кога маската ще се пропука.

Какво ще правиш, ако някой ден тя разбере, че имаш към нея забележки, които си премълчавал години наред?

Жените също е добре да имат предвид, че не трябва да се цупят за щяло и нещяло, понеже именно така ще предизвикат половинката си да крие. "О, тя пак ще се разсърди! Я, по-добре да не й казвам!" - това е нормално следствие от женската сръдня. Нужни са искреност и разбиране.

Коя жена е красива? Както и да го въртим, това е изцяло въпрос на лично мнение. Само дето разни "светила" на модата се опитват да ни пробутват някакви уж "идеални" мерки, чиято единствена цел е да подбират жени, на които дрехите стоят като на закачалка - нали трябва да ги представят. Нищо повече. 

Коя жена иска да е безлична закачалка? Знам, има много манекенки, но те не се замислят над този въпрос /с бръмбари в главата не можеш много-много да разсъждаваш/. Пък и отдавна са решили какво всъщност искат от живота - богат чичко, който да им даде кредитна карта и да ги води насам-натам по разни партита. И едновременно с това да се хваща на номера "Ох, боли ме главата! Айде да отложим за утре!" А утре пак същото. Но иначе за пред хората много го обичат. Сигурен съм, че е така. Анна-Никол Смит също много обичаше петролния магнат. И деца искаше от него. Нищо че горкият гонеше стотака и вече беше казал първо "здрасти" на дедо Господ.

Само до преди половин век за красиви са минавали жените от 70 кг нагоре. Дори Афродита и Венера са рисувани с доста заоблени форми, а те са били символ на женската красота хилядолетия наред. После се появява Туиги и обръща света надолу с главата.

Голяма част от жените имат навика да се сравняват със "светилата" на модата и киното. Нужно ли е това? Абсолютно не. Та нали и те са хора от плът и кръв. Да не говорим, че съвсем сериозно се чудя, как някои от тях могат да бъдат определяни като красиви. Никога не съм харесвал Клаудия Шифер, Синди Крофорд, Наоми Кембъл, Анджелина Джоли. Опа, щях да забравя "хубавата жена" Джулия Робъртс - като се усмихне и всички крокодили в Нил се комплексират заради беззъбите си, в сравнение с нея, захапки.

От българките бих посочил Цеци Красимирова - тяло за милиони, но глава на ..... думите бледнеят. Съжалявам, за мен тя е откровено грозна! Сещам се за цял куп мои съседки /и не само съседки/, които я слагат в малкия си джоб. В държавата с най-много красиви жени, да сочиш Цеци Красимирова за еталон !!! Див абсурд!

Много популярни станаха пластичните операции. Разбираемо е, но явно нещо не е доизкусурено. Примерно Глория повече ми харесваше преди операциите. Защо се получава така? Може би заради по-естествения й вид.

Четох за някакъв свински хормон, който холивудските звезди си инжектирали в лицето, за да не се сбръчква. За пример беше посочен Арнолд Шварценегер. Страховита гледка, но не от напомпани мускули. Долната половина на лицето се смее, а челото стои неподвижно, сякаш е персонаж от "Петък 13-ти" или "Кошмарът на Елм Стрийт". 

Явно има някаква граница, която в никакъв случай не трябва да се преминава. Майкъл Джексън го разбра, ама късно.

Това е всичко от мен. Опитах да обясня мистерията, наречена "жена", но и аз не успях. Съжалявам, братя, ще трябва още да се потрудим! 



Правилата на живота...

Няма коментари:

Публикуване на коментар