понеделник, 5 ноември 2012 г.

Смешна държава, смешен спорт






Мислехме, че българският футбол е стигнал дъното, но отново ни изненадаха. Дълги години ЦСКА и Левски бяха толерирани на всички нива, поради което се създаде измамното усещане за дерби. Преди имаше причини да се нарича така, обаче днес трагедията е пълна.

Не стига, че където ни хванат из Европа, ни блъскат като “мачЕ у дирек”, а сега трябва да търпим и левскарски гаври. За пръв път нещата са толкова очевидни. Hаказанието на Гаджев от сините бе опростено като по команда, за да участва в мача, а за Платини два пъти отказват картотека. След тези всеизвестни факти човек трябва да е много нагъл, за да отрече дългата ръка на Борислав Mихайлов, известен също като Куби Михайлов.

Откакто бившият национален вратар докопа пачката и властта, работата му бързо започна да расте. Първо заряза дългогодишната си съпруга Петя заради по-младата Мария. После даде воля на любовта си към сините, което донесе шаш и паника сред съдиите, надпреварващи се да толерират онези, които странно защо са наричани “отборът на народа”, и сътворили чудо невиждано – дузпа без физически контакт, тъй като Левски не можеха да изравнят на собствения си стадион. Съвсем естествено по реда си постът национален вратар бе зает от трето поколение Михайлов. Брех, че вратарска фамилия! Някой да се съмнява в задкулисните игри? Bъв всеки период сме имали по-добри вратари, но винаги се е давало предимство на Бисер, Боби, а сега и на Ники. Hема шуробаджанащина бе, да не помислите нещо!

Очаквам апаратните игри и дежурните лъжци отново да изкарат Христо Стоичков лош, че се е скарал с “честния” Боби, но Камата отдавна не се плаши от български поплювковци. Да не ви напомням къде си ги слага! Очаквайте още много скандали и разкрития. Колкото и да го хулят, Стоичков е величина без аналог в нашия футбол и няма да мълчи за мръсотиите, които са свикнали да въртят футболните предатели, крадци и пишман-фенове.

Какво се случи на последното дерби?

Два ужасно слаби отбора. На ниво бе само грубиянщината, която странно защо продължаваме да приписваме на някакъв несъществуващ дерби-заряд. Съдиите бързо показаха, че са инструктирани прилежно. Обикновен пример: двама играчи скачат един срещу друг с бутоните напред, но картон има само за онзи c червен екип. В същото време контузиха най-активния в ЦСКА, обаче виновен нямаше. За едно и също нарушение в рамките на пет минути има фал за Левски, но не и когато трябва да е в полза на червените. В друга ситуация играч на ЦСКА изскача сам срещу вратаря, но е подкосен отзад, което по всички терени е директен червен картон, а тук дори провинилият се имаше вече жълт. И познайте какво? Hе последва никакъв сигнал, защото “отборът на народа” оставаше с 10 души.

Коментаторите също бяха на познатото ниво – по-смешни от Шкумбата. Отново доказаха, че в БНТ е традиция да се наемат хора на връзкарски принцип, което обяснява ниското качество на работата им. Азбучна истина – невъзможно е да събереш свестен колектив, щом подбираш служителите не по качествата им, а според роднините и приятелствата.

Този път обаче имаше новост. Наред с безумните изказвания, достойни заместници на бисерите тип “Петър Василев”, долетяха откровено левскарски бълвочи, каквито бях чувал само от Томислав Русев. Главната мишена бе Стойчо Младенов, който бурно недоволстваше от очевидните съдийски гаври. Това обаче не бе оправдано със заряда на дербито, а един от тиквениците в студиото дори се учуди защо треньорът все още не е изгонен.

За кой ли път се запитах тези бездарни коментаторчета не са ли учили, че един журналист трябва да се изказва безпристрастно, особено когато е в ефир? Отново никой не отговори.

Когато си свикнал да те подпират и печелиш заплатата си без никакво усилие, после нищо не е в състояние да те активизира за евротурнирите. От какъв зор да трошиш краката си, щом пак ще прибереш пачката? Сега ясно ли е защо сме посмешището на Европа, където ни млатят дори Бате Борисов - днес са стабилен отбор, обаче когато попиляха Левски, все още бяха аматьорите от близкия завод за трактори, практикуващи футбол на махленски принцип.

Така и ще бъде! Същото важи за ЦСКА, станали дългогодишна жертва на всевъзможни мутренски, титанични и прочие боклукджийски мераци.

Ще има да чакаме ново американско лято. Само че в някой друг живот.








          Явор Колев: „Фейсбук” не се следи от ГДБОП! Нима?!


                         Борисов: По-добре да го вдигаш, отколкото да ти пада!

                              "Всичко е съдбовно" - Стивън Кинг

Ах, колко тъжни са очите ти насън




..............................................................





Най-новият сайт за правене на пари, който открих съвсем наскоро.








Няма коментари:

Публикуване на коментар