вторник, 5 февруари 2013 г.

Манипулираната българска история







                                                        Tutankhamon661.blog.bg

Историята винаги ми е била интересна, но не съм задълбочавал чак толкова, че да се пиша за капацитет. По тази линия явно съм изключение, защото както знаем, в България ако помниш думите “Hello” и “Good bye”, значи говориш английски език, а ако си чувал за хан Аспарух, вече ставаш “гуру по историческите въпроси”.

Проблемът в тази наука е, че няма абсолютно нищо сигурно – изградена е от теории, митове и легенди. Смешно е, когато чувам за “потвърдено и доказано от много източници”.

Чакай бе, вуйчо! Какви 100% ?!!!?

През нашите земи cа минали не милиони, а милиарди варвари и “неварвари”. Всеки от тях е грабил, убивал и чукал на воля. Унищожавал е не само отделни пергаменти, а цели светилища. После е оставял съвсем нови, напълно измислени и удобни за него исторически “паметници”, говорещи за “реални факти”. Tова се е случило многократно.

Тогава как, по дяволите, си сигурен, че точно твоите източници са “достоверни”?!

Били много. Е, и? Какъв е проблемът всички до един да са фалшифицирани? Tа нали са преписвали един от друг. Ако първоизточникът е фалшив, после милион копия да направиш и разхвърляш из различни кътчета на света, всички до един ще са измислени.

При това положение защо се самозалъгваш, че ти и само ти знаеш “истинската история”? Е, хубаво, прочел си много. Интересно е, да – на мен също. Hо как успя да излъжеш себе си, че твоят източник е нЕк’ъв уникален, пренесен с Божията помощ или от извънземни, та да стигне невредим, непроменен и неприкосновен до твоите “академични” ръце?

Знаем, че по историческите въпроси до ден-днешен се води война по всяка точка на планетата и на всички нива. Известни имена спорят и се карат помежду си. Всеки от тях е прочел достатъчно, т.е. познава разновиднoсти, наименования, варианти … Въпреки това твърдят взаимно отричащи се неща. Ти как прецени, че единият говори истината, а другият лъже, щом двамата са еднакво ерудирани? Поне малко не ти ли намирисва на самозалъгване?

Вероятно има запалени фенове на Билбо Бегинс, които смятат “Властелинът на пръстените” за достоверен източник. Ммда, има тежест – дебелички са книгите. На тях отговарям чрез източник с подобни килограми – “Хари Потър”. Та, нека поговирим за …. история!


Чух, че Sparotok е проводник на “не знам си какво”, затова говори “не знам си що”. Бил блогова звезда, имал групичка … Нормалните глупости – когато един човек е толкова популярен, задължително буди завист и злоба.

А Антон Дончев какъв е, щом твърди абсолютно същото като Sparotok?

За незнаещите: Антон Дончев е наш съвременник, академик от БАН, автор на романа “Време разделно”/преведен на повече от 30 езика/ и още много книги и сценарии за филми. Радва се на всеобщо уважение.

Този човек твърди, че гръцката култура всъщност е тракийска и гръцките светилища cа поддържани и населени от траки. Hещо повече: римляните са откраднали боговете от гърците, но самите гърци са ги взели от траките. Дори спомена конкретни имена – в момента се сещам например за Артемида.

Всичко това беше казано от Антон Дончев директно по телевизията – гостуването му в “Денис Ризов и приятели”. Tърсих видео в YouTube, но засега не намерих – сигурно ще излезе скоро.

Е, всезнайковци! Какъв е Антон Дончев? Плагиат, дезинформатор, блогова звезда …
Хайде, оплюйте и този всеобщ любимец! Hали само това можете. Някой да ми рекне, че толкова дълго се е занимавал на професионално ниво, та дори Антон Дончев е аматьор в сравнение с него?! Други богове и извънземни ще се намерят ли? Магии и прочие непознатости за простолюдието ще демонстрират ли?

Четири различни учителки са ми преподавали история. Всички до една ни убеждаваха, че учебниците са пълни с комунистически измишльотини и говореха за истинската ни история – думите им много напомняха тезите на Sparotoк. Едната дори заплаши да ми пише двойка за годината, понеже знаех учебника наизуст и написах контролно-тетрадка, но били “комунистически глупости”. Трябвало да уча, каквото тя е диктувала.

Обсъждал съм и със съвременници на някои събитията /примерно около 1944г/ – те също твърдят, че учебниците са натъпкани с откровени фантасмагории.

Пример за комунистическа лъжа, която е широко разпространена и почти всички хора й вярват:

“Българите с радост посрещали руските освободители …”

Абсолютна измислица! Точно обратното: народът се е радвал на германците и е бягал от руснаците. Все още има живи очевидци и на тях можете да се доверите повече, отколкото на разни платени “величия”. Попитайте ги! Аз съм обсъждал с различни хора, които не се познават и няма как да се наговорят. Думите им са почти еднакви.


За германците:

Добри, възпитани, чисти, културни /точно с това е известна немската нация до ден-днешен/. Не само плащат яденето и пиенето, но и подаръци носят. Благодарение на тях някои хора за пръв път са видяли шоколад.

За руснаците:

Мръсни, пияни, невъзпитани. Hикога не плащат храната и много обичат да крадат.


Това е историята, на която вярвам – от очевидци. А не от разни, чиито знания се дължат само и единствено на книги и изобщо не допускат, че наученото всъщност може да е измислица в по-голямата си част.

Ееее … хайде нЕкой да ми заговори за “официални версии”! Чакай да повEрвам!

Всяка теория заслужава внимание – само така ще доближим максимално истината. А 100%-во потвърждение може да има единствено след измислянето на машина на времето. Дотогава – не.

Cъжалявам! Прекалено много неща са променяни, изгаряни, унищожавани. Прекалено много хора са се гаврили с паметници и светилища. След всичко това е, меко казано, абсурдно да говорим за “сигурни факти” в древността.


                                                       Black Veil Brides

                                                    Бизнес в Интернет

                                              Битката за Свещения Постинг

                                                       

Перфектният PTC-сайт
Бързи и лесни пари
Ще останеш приятно изненадан

The Best Traffic Exchange




Няма коментари:

Публикуване на коментар