петък, 26 април 2013 г.

Надеждата е жива!




Българският футбол и въобще спорт отдавна е в “девета глуха”, но това не пречи на някои хора да правят пари чрез всеобщото страдание. Част от тях тайно “оперират в матрицата”, а други са “лице” и понасят публично ударите – срещу съответното заплащане.

Говорят за уредени мачове, купени съдии и играчи – толкова години, че даже ни е писнало. Но има светъл лъч - доста бивши играчи, обиколили света и видели как са нещата по цивилизованите държави, вече се върнаха, желаейки да направят нещо за родния футбол. Те не са безгласни букви, които ще търпят шефове и чиновници в БФС да се гаврят с труда им. Думата им отеква по цял свят, а това предполага развитие.

Христо Стоичков вече е редовен участник по медиите и все по-гръмогласно недоволства от “качествената” работа на Борислав Михайлов. Уговорките и черните куфарчета няма да се подават скришом и всички да навеждат глави. Камата не е мълчащ и подминаващ човек - колкото и да го плюят платени интриганти по форумите.




Дойде ред и на Любо Пенев. Работата му в националния отбор вече дава резултати, но за всички е очевидно, че ако продължават да ни “режат” по съдийска линия, трудът отива “по дяволите”. Дори да обвиняват Сеп Блатер, който отмъщавал на България заради приятелството между Платини и Михайлов, това изобщо не променя факта, че шефът на БФС не е свършил своята работа, т.е. не се е преборил със “съдийските тесли” по наш адрес. Hе говоря за подкупване и подбутване, а за извоюване на честни и равни правила – без тях дори Бразилия ще се провали. Наричат го футболно лоби, което не би трябвало да е проблем, имайки предвид високия пост, заеман от Борислав Михайлов в УЕФА.

Бившият вратар и страстен любител на ориенталски танци явно съвсем се е самозабравил и това става непоносим “трън” за все повече хора. Докато беше просто плешивият Боби и нямаше нито една фенка, стоеше при дългогодишната си съпруга Петя в малко миризливо апартаментче - аз лично съм ходил на гости още като дете. После присади кичара, спаси две дузпи на Мондиал, стана герой и побърза да скочи при Мария Петрова. А щом докопа шефското място в БФС, започнаха магариите.

За купените мачове отдавна се знае – повечето провинциални отбори са проплакали от силовото налагане на левскарска хегемония. След това дойде ред на Лотар Матеус. Като типичен германец той запази хладнокръвие, но по-късно даде обширно интервю, където обясни, че повечето негови изисквания не са били изпълнени, редица контроли са му били отказани и още много обещания, останали неизпълнени в крайна сметка. Всичко това от преки разговори между него и Борислав Михайлов. Геpманецът не скри, че е крайно изненадан от извъртанията и лъжите на бившия вратар – имал е съвсем друго мнение за него, но то е безвъзвратно променено.

Към днешна дата Стоичков и Пенев вече потвърдиха всички съмнения и открито са в отбора на недоволните. Не ги бъркайте с изнежения Бербатов, който никъде не е бил истински лидер, винаги е зависил от съотборниците си и след като го намразиха в Манчестър, сега го гледат “на кръв” във Фулъм заради постоянното му звездеене и безкрайни претенции.

Стоичков и Пенев са от друго тесто. Лидери навсякъде. Обичани дори след приключване на кариерите си. Истински бойци, свикнали да се раздават и да поведат останалите дори в най-трудни моменти. Tе няма да оставят каруцата в калта. Bярвам, че ще направят необходимото, за да се гордеем с нашите отбори и може би да преживеем ново амариканско лято …



   Ето защо Бойко Борисов заслужава да бъде "Футболист на годината"


             Пейзажи – 2





    Звяр






Totally Erected Store


miniPRIX



1 коментар:

  1. Ицо ще ги нарита всичките разплути гъзове от бфс. Похапнаха, пийнаха, стига толкоз. Mалко футбол да видим.

    ОтговорИзтриване