неделя, 22 септември 2013 г.

Футболни фантазии - 2 част

                   Продължава от 1 част

Сега ще посоча два факта, също доказващи, че БКП действително е обичала своя любимец – любов, която на моменти е дразнила самия Гунди / тук – браво на него!/.

За своя бенефис Лев Яшин изпраща покана до България – за най-добрия наш централен нападател, който безспорно е бил Петър Жеков, носител на “Златната обувка” за най-добър реализатор в Европа /за разлика от Гунди/. Тук е моментът да попитам: има ли друга държава, която в националния си отбор да държи на пейката носител на “Златната обувка”? Представяте ли си примерно Марко ван Бастен сред резервите? Обаче на Жеков се е случило. Познайте защо? За да играе Гунди – още едно доказателство за “омразата” на Партията. Явно е било част от дълбоко законспириран план – давайки му привилегии, те всъщност са искали да го унищожат. Ама, хора, вие сериозно ли не сте чували за логика?!!!

Партийната любов поема в стряскащо изкривена посока – поканата на Яшин е за Жеков, но БКП иска да изпрати “мразения” Гунди – нечуван абсурд, способен да изненада дори най-пресъхналия комунистически мозък. Добре, че е направено с предварително запитване, та Яшин отказва Аспарухов и настоява за Жеков. Последният отива, играе и дори бележи гол.

А сега една документирана изненада, срещу която самият Гунди се е възпротивил публично - явно му е натежала партийната любов …. пардон, “омраза”.

В началото на 70-те години най-силният български отбор не се казва ЦСКА или Левски, а е Берое /Стара Загора/. Шампионски състав, способен на подвизи, ако не е бил съсипан заради …… инцидент с Гунди. Онези, които твърдят, че Берое били сателит на ЦСКА, как ли го връзват със следващия абзац.

По време на мач Берое – Левски Гунди стъпва накриво в неравност върху терена и изкълчва глезен. По случайно съвпадение става едновременно с невинен сблъсък с противников играч. Лошо! “Деветката” ще трябва да отсъства известно време. Какво прави “мразещата го” Партия? Hещо шокиращо! Приема, че играчът на Берое нарочно е “контузил” Гунди и за назидание ……. вади целият шампионски отбор от А Група/!!!!!!!/. За да не се случи това, самият Гунди пише отворено писмо, заявявайки че никой не го е ритал, а просто е стъпил в неравност. Партията не го слуша и изхвърля Берое. Тук виждаме реалното отношение на БКП не само към Аспарухов, но и към Левски като цяло. Bероятно по този начин са искали да …… унищожат “Отбора на народа”/ друга левскарска фантасмагория/. Ако така унищожават, интересно как ли подпомагат?!!!?

На това ли викате “омраза”? Както виждате, дори Гунди не е харесвал специалното отношение към него.

Колата, с която катастрофират Аспарухов и Котков, е била Алфа Ромео. Колко “мразени от Партията хора” за можели да си я позволят по онова време – откъм пари и откъм разрешение? И не е ли било привилегия, запазена само за приближени до БКП? Не че нещо, ама ей така, просто си подпитвам.
Не е нужно да си видял, за да разбереш истината. Понякога е достатъчно просто да свържеш 2 и 2, след което оставаш изненадан от резултата. Ако не да убедиш друг, най-малкото ще усетиш лично удовлетворение, че за разлика от останалите, не си се превърнал в играчка за интриганти.

Та, другари от синия сектор! Продължавайте да измисляте легенди! Hародното творчество е хубаво нещо – внася колорит.

А фактите и истината оставете на други!


Този материал е готов отдавна, но и днес нямаше да го пусна, ако не бях прочел товаЖените в политиката

Учители-хулигани


Няма коментари:

Публикуване на коментар