събота, 21 септември 2013 г.

Протестите за свалянето на ГЕРБ - 2013г - 1 част



Много пъти съм казвал и пак ще повторя: можеш да се разбереш само с чисти и безкористни хора. Не и с лицемери, преследващи личен интерес. Вторите се мразят помежду си, та е изключено да влязат в какъвто и да било диалог с доскорошен враг.

Не вярвате ли? Само погледнете държавата – орел, рак и щука! Къде е единната идея, къде е разбирателството между самите протестиращи?




Плюеха Борисов, подменяйки напълно законния вот на болшинството. Bече казах: щом не ме признават за пълноправен гласоподавател и не приемат моя избор, аз ще им отвърна със същото. Чакам новото правителство и пръв ще ревна, че вотът е манипулиран. Изобщо не се съмнявайте! От мен подкрепа няма да видят хора, които не са ме подкрепили в точния момент. Не само вие можете да правите “блато”.

Много, ама много бързо лъснаха скритите игри на “безкористни” демонстранти. Hе знам кой пръв подхвана “хорото”, затова не претендирам, че е станало в реда, посочен от мен.

Къде не се изпокараха протестиращите?

В София се самонастройват с НЕчалгаджийските ритми на винаги ангажирания и “честен” Слави Трифонов. Доста години този човек успява да се извърти навреме и да убеди наивниците, че му пука за държава и народ. Даже за патриот минава. Какво ни очаква, щом сто пъти се хващаме на един и същ номер от доказан фокусник и нагаждач? Нищо хубаво. Просто се убеждавам, че хората продължават да вярват на жълти думи, а не на факти. Това е формулата на провала: по-добре красива лъжа, отколкото грозна истина. 



Слави Трифонов ли е свободен човек? Как може да е свободен такъв, който години наред играе според пачката, платена му от знайни и незнайни играчи? А те не са един или двама. Този шоумен никога не е помирисвал истинската свобода да говориш, без да се съобразяваш с ничии настроения или инструкции, съответно не може да обяснява на множеството какво трябва и какво не трябва.

Народно събрание, Орлов мост, Съдебна палата – навсякъде има скандали и разногласия между протестиращите. Явно доста хора са се взели насериозно и усилено разбъркват “кашата”, за която скоро ще обвиняват друг. Ако един човек реши да бъде умерен, останалите веднага го обвиняват, че е платен или дезинформатор. Cакън да не се чуе добра и полезна приказка! E, щом е така, аз пък не вярвам на крякащите. Никога не съм приeмал насериозно истериците с претенции.

В Пловдив – нови разногласия. Tам се появил футболистът Петър Курдов и моментално го обвинили, че иска да яхне протеста. Какво да го правиш: не е участвал в консултациите за разпределяне на баницата или просто е закъснял.

Във Варна едни дърпат вляво, други вдясно, трети към небето. От първото столче подкрепят кмета, от второто го плюят, а третото вика “Първите двама грешат”. Трезвите гласове заглъхват в грохота на социално активните писъци.

Така и ще продължи. Навсякъде! Защото безкористните хора са отчайващо малко.

Има протести в защита на ГЕРБ, но те веднага се оказаха “платени”. Щом е така, аз пък не вярвам, че останалите протестиращи не са получили пари. Hикой не е в състояние да ме убеди.

Както виждате, всеки може да замеря с “тиня”. А истината умира ли умира …

Точно от герберските пресконференции поискаха пълно разследване по въпроса кой и защо реши изведнъж да вдигне сметките за тока, та хората да излязат на улицата. Cещате се: глас в пустиня. Защо не се направи такава проверка? Mоже би ще лъсне истината, че не управляващите са виновни. Ама е по-лесно да ги обвиняват за договори, подписани от други политически сили, които до ден-днешен зобят ли зобят, сваляйки по 10 кожи от гърба на народа. 

                                                         

Дали пък не е “случайно”, че бившата жена на “миротвореца” Ахмед Доган и сина на “вечно ненаплюскалия се” Христо Бисеров работят в ЧЕЗ, но никой не знае дали вършат друга дейност, освен прибирането на тлъста заплата?!

Продължението във 2 част


.......................

Публикации

                                   Facebook страница - Политика

                                                                             За теб

                                                                 Приказка

                                                      Неочаквани глупости в Биг Брадър

                                         Facebook група - Забавление







Няма коментари:

Публикуване на коментар