петък, 1 ноември 2013 г.

Заключения по мотиви от Шехерезада



                                                                        


След като прочетох, че Бойко Борисов е оказал масиран натиск на действащия бразилски президент Дилма Русеф за освобождаването на Гълъбин Боевски, за мен вече не съществува съмнение: в България няма непозволена лъжа, щом целта е да злепоставиш харесван и способен човек с много почитатели, а залогът е властта.


                                                                      


Ето защо в заглавието на настоящия постинг споменавам Шехерезада – само там можеш да прочетеш чак толкова очевидни измислици. С разликата, че “1001 нощи” не претендира за достоверност, докато фантазьорите от медийното пространство чудно защо са се самопровъзгласили за “носители на истината”. Cещате се кое ги прави толкова смели в сътворяването очебийни лъжи: тръгнеш ли да им напомняш за нещо като етика, веднага ще ревнат за нарушаване свободата на словото. Hе ги притеснява, че точно те го правят, опитвайки да заглушат истината чрез своите поръчкови бълвочи.

Не знам кой е първоизточникът на последния смехотворен “компромат”, но го разпространяват примерно “Галерия”. За мен това е символът на жълтото. Толкова пъти съм ги хващал в откровени измислици, че сега прогнозата за времето да ми кажат, няма да им повярвам. Не знам дали изобщо могат да се посрамят повече Алексей Петров, Явор Дачков и Кристина Патрашкова.

Естествено, несъществуващото “участие” на Борисов не се представя примерно като “помощ за олимпийски шампион”. Не. То било, защото Боевски щял да се разприказва. Не ви ли писна от тази изтъркана лъжа? Този щял да говори, после онзи. Къде са? Толкова години само приказвате, а съвсем нищичко не доказахте. Точно като “флагмана” Бареков – дрънка, дрънка и дума не можеш да му кажеш, понеже веднага ще се изкара жертва. Всъщност ако бяхме нормална държава той щеше вече да е осъден за клевета. Всяко негово обвинение до момента е било опровергано по категоричен начин. Защо още не е платил за интригите си? Даже обратното: партия прави. Само че и децата разбират каква е ролята му. Същата като на Кунева: да дръпне някой процент от колебаещи се хора, за да могат БСП отново да са в челото с твърдия се електорат. Hе вярвам някой да очаква подвизи от Бареков, след като нито в Интернет, нито в реалния живот съм срещнал дори един човек, който да каже добра дума за него.

Не разбрах кого лъжат? И сериозно ли вярват, че никой не помни възхода на държавата по времето на ГЕРБ?

Кой друг преди това е залавял толкова престъпници и е разбивал големи международни канали за какъв ли не трафик? От цял свят ни хвалиха, както никога досега – това съм го видял с очите си и никой не може да ми разправя, че не е вярно. А тук какво “замесиха”? Всеки престъпник се оказва “жертва”, което ми говори: явно мазохистите в България са доста сериозен процент. Наистина ли ви харесва да проливате сълзи за онези, които са сваляли по 9 кожи от гърба ви? Чували ли сте са Стокхолмски синдром – жертвата изпитва симпатия към похитителя? Точно натам отиват нещата с перверзната ви защита към всеки заловен разбойник, само и само да не кажете едно “благодаря” на полицията при Цветан Цветанов.

Имайки предвид една от любимите легенди за гравитирането на Борисов към СИК, пробваха да обвиняват, че никой не закача въпросната групировка. Да, ама не! Mаргините влязоха в затвора. И сега как да се измъкнат виртуалните фантазьори от неловкото самопрецакване? Hамериха начин: Маргините ....... се криели в затвора /!!!!/.


                                                                     


Не знам колко луд трябва да е човек за да напише такaва чудовищна глупост. B затвора да се крият?!!?? Абе, вие нормални ли сте? Там е едно от най-несигурните места. Може да ти се случи абсолютно всичко и без никакъв проблем се замитат следите. Като лъжете, поне вкарвайте малко логика. Hикъде другаде Маргините не може да са толкова защитени като в собствения им дом, заобиколени от въоръжена охрана. Да, ама това не се връзва с фактите и трябва да се нагоди.

И още нещо: като обвинихте Борисов за бягството на единия брат, бихте ли ми обяснили защо му трябваше изобщо да ги “крие” в затвора? Hе можеше ли двамата да избягат “в пакет” още преди да ги приберат?

Виждате ли на колко места издишат вашите фантасмагории? Гнус ме е да ги чета! Като ще измисляте, станете писатели! Защото определено не сте журналисти.


...............................................
Публикации

Холивуд мечтае за български екшън-сценарист
Надеждата е жива
Раздялата
Финансови възможности в Интернет




Няма коментари:

Публикуване на коментар