понеделник, 11 ноември 2013 г.

Политически обзор



Аз наистина съм потресен от случващото се на българския политически фронт. То бива безпринципност, бива изкривяване на фактите ... Всичко си има граница, но не и у нас.




Безспорният хит е едно изказване на Волен Сидеров, което шашна доста народ. Мислехме, че извратената коалиция между БСП, ДПС и Атака е върхът на абсурда, но се оказа, че има и по-перверзно. Доживяхме крайното дясно да защитава крайното ляво! Безусловно това удря дъното! Случвало ли се е другаде по света? Ако е ставало, моля, споделете! Искам да знам. Ужасно е да мисля, че толкова отвратителни неща се случват само в моята родина.

Никога не съм симпатизирал на Атака, но имаше време, когато смятах Сидеров за мислещ човек. Вярвах, че наистина държи на България. Малко ме поразубедиха проблемите в партията и семейството му, ала бях склонен да го отдам на свръхнатоварения живот. Cега обаче няма как.

Кой ще ти повярва бе, Волене, след това твое изказване? Нали хората са гласували за теб, понеже уж си вдясно. А знаеш ли колко от симпатизантите на Атака те заплюха заради твоето приклякване пред ДПС? Разбираш ли? Hе вярвам. Ще го проумееш на следващите избори, когато ще си лидер на поредната бивша парламентарна партия, останала извън Hародното събрание поради изгубено доверие. Какви 50% сънуваш? Не виждаш ли разочарованието на хората?

................................................................

По принцип уважавам Иво Атанасов – като цяло харесвам начина му на мислене. Но какво да правиш, трябва да плаща данък на Партията-майка. Заради същото понякога говори така, както Дяволът чете Евангелието. Последният му разбор маскира фактите по комунистически, а най-общо казано звучи по следния начин:

Когато комунистите стачкуват, то е заради правата на хората. Когато други протестират срещу БСП, макар и да са мнозинство, те са едва ли не терористи.

В същото изказване Атанасов свързва резултатите със справедливостта на даден протест. Удобно пропуска, че едно е да протестираш срещу човек като Борисов, който определено е загрижен за народа и не понесе проливането на кръв, съвсем друго е да изказваш недоволство срещу безпринципна коалиция от доказани крадци, които са се събрали само за да продължат разграбването на държавата и изобщо не им пука за хората.

Е, свикнал съм да свързват неща и компоненти, между които няма абсолютно никаква връзка.

...................................................................

Въпреки умерения си тон Александър Симов също успя да ме изненада. Вярно, не е приятно да те сложат в някакъв компрометиращ списък, но нима любимите комунисти на въпросния господин на правеха абсолютно същoто? Даже трепеха по списък и на едро. При това положение как ще се сърдиш, че врагът отвръща "с твоите камъни по твоята глава"? Значи нямаш нищо против списъците с репресирани от червените убийци, но изведнъж недоволстваш, ако ти фигурираш вътре! С важно уточнение: едно е просто списък, съвсем друго е такъв, по който се действа чрез убийства и затвор.

Не одобрявам ударите под пояса, но твърдо вярвам, че ако срещу теб играят нечестно, трябва да си кръгъл идиот за да не отвърнеш по същия начин, т.е. всичко е позволено. Честно се oтговаря само на честните хора.

При това положение не се чудете защо хората с модерно, ляво, европейско мислене не гласуват за БСП и не я припознават като своята партия. Вашият електорат се състои само от невежи зомбита, скарани с фактология и идеология.


                                                              


Като завършек оставих поредния безумен гаф на Николай Бареков, който е рекорден дори за неговата нескромна персона.

Воден от стремежа си да плюе ожесточено, “Свети Ник” пусна снимка на Иво Карамански и още няколко човека с коментар “Bижте момчето вдясно! Познахте ли го?” Посоченият обект действително напомня Бойко Борисов на младини, но е съвсем друг човек - Иван Кочев от Пазарджик, за когото са потвърдили негови лични приятели.

Ето, че когато стреляш сляпо, гонейки обем без качество, не е нужно друг да те прецака – сам ще го направиш най-добре. След тази безумна издънка иска ми се да видя остана ли наивник, който да вярва на Бареков?






3 коментара:

  1. Бареков вече напълни гащурите:) Да изговориш толкова лъжи за лидера на най-популярната партия означава да си навлечеш гнева на доста хора. Cега горе долу половината народ иска да го линчува. Той го знае и изфабрикува, че са го поръчали:) Това му е застраховката ако някой реши да го наказва. Наясно e за броя на желаещите. Hе политици и мутри, а съвсем обикновени граждани с чийто вот се подиграва.

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. До вчера мислех Бареков за поредния алчен глупак, но сега знам, че е луд - като видях как без грам неудобство избягва директните въпроси и без да се усети изрича "Аз съм Бареков. Аз искам да управлявам държавата!" Не го интересува какво искат хората. Важни са само неговите мераци.

      Затова вече се е наредил до Жорж Ганчев в групата на политическите клоуни.

      Изтриване
  2. Всичко си е точно. Само едно не ми е ясно: кое е ляво, кое е дясно. В моето съзнание, дори условно, не мога да нарека коя да е партия дясна, лява или центристка.

    ОтговорИзтриване