сряда, 4 декември 2013 г.

Война в джунглата – Презареждане



Отначало останах разочарован заради слабата селекция в Big Brother-All Stars‘2013. Нито един не харесвах, а повечето ми бяха непознати. После се загледах, когато започна да става “по Хичкок”. Не одобрявам действията на Джийсън – този човек наистина е опасен. От друга страна трябва да призная, че именно той прикова вниманието ми. Все още не мога да приема поведението му за нормално, обаче поне натрупах информация за участниците. Въпреки това нямах фаворит. До последните номинации очи в очи.





         Сега мога да кажа

Браво, Киро! Радвам се да видя, че в България има мъже като теб, които хем могат да бъдат кавалери, хем да запазят достойнство. Златките безспорно са красиви, но това не те направи “тяхно кученце”. Важно е човек да се държи на положение. Не вярвам да спечелиш, но определено бих искал ти да останеш последен.

Във връзка с мъжкаpското поведение на Киро Скалата видях следната глупост: номинирал Златките, понеже бил разгонен клиент – платил си, но не получил услугата. Демек не му обръщали внимание. Подобно нещо може да напише само глупав човек. Ето защо: ако аз съм участник, бих номинирал на същия принцип  – онези, с които не мога да намеря общ език. За какво са ми? Не виждам кое му е чудното и защо трябва да се преиначава една толкова нормална човешка реакция. Дрeбните душици просто злобеят, защото никога няма да бъдат истински мъжкари като Киро.

За Ели нямах мнение, нито я бях гледал при предишното й участие. Отначало ми се стори отблъскваща, но като опознах поведението й, вече мога да кажа: точно с този тип жени съм имал най-страхотни приятелства. Ели е истинска и не държи да се хареса на никого. Златките и Маги Желязкова могат да се учат от нея на поведение.

Най-вероятен победител ми се струва Райна, обаче лично за мен падна в очите ми с няколко изцепки. Последната бяха думите й към Лео “Що не си кажеш, че те е страх да не взема наградата?” Hе понасям грандомани!




Златка Райкова е от типа жени, които избягвам: самочувствие до небето, но без никакво покритие, защото освен външен вид друго не предлагат. Отворят ли уста, то е за да проплачат, че някой е изказал негативно мнение за тях заради завист.

За какво да ти завиждат бе, Златке? Знаеш ли колко хора се срамуват, че си от Пазарджик? Красива си, да. А друго имаш ли? Не. Жените бягат от мъже като твоите, защото с тях само проблеми ще имат. Тогава каква завист сънуваш? Примири се, нормалните хора не те харесват! С купеното висше образование няма да минеш, тъй като нищо не е толкова очевидно като липсата на знания, а при теб “умствената дупка” е стряскащо голяма.

                                                                 


Златка Димитрова ще остане в историята като най-ревливия участник. С право я подиграват. Това е основното й оръжие и през цялото време търси изкуствен повод за да се разплаче. Отделно сътвори свой безумен хит:  след като две предавания поред се бие в гърдите като ВИП, сега изведнъж се писа при обикновените хора. Hе знам как да го определя.  Може би раздвоение на личността - ту е космическа звезда, ту е малкото непретенциозно момиче. С подобни потресаващи обърквания на мислите нищо чудно, че Къщата е заплашена с наводнение от сълзите й. Такъв ли пример за обществото да очакваме от Биг Брадър?

Специално за двете Златки искам да ви обърна внимание на нещо, което е забелязано от много хора. Когато мислят, че не ги дават по телевизията, физиономиите и погледите им са страховито злобни. Hо каже ли им нещо Биг Брадър, т.е. камерите се обръщат към тях, пускат едни широки изкуствени усмивки – като реклама на паста за зъби. Феновете на Златките нека проверят в тълковния речник, а за останалите напомням: това се нарича лицемерие или игра с камерата. Tа, нaправо им вярвам на тези девойки! Толкова “променени”, чак са си повярвали.

                                                                 


Голямото разочарование за мен е Ники Кънчев. Винаги съм го уважавал, но с неестествената защита на Златките много се изложи. Може би така са му казали – не изключвам сценарий. Bъв всеки случай никога не съм го виждал толкова слаб откъм доводи. Няма как да бъде друго, след като приписва несъществуващи качества на две момичета, които в никакъв случай не могат да служат за пример в обществото.

Като изключим Кънчев, останалите защитници на Златките до един са компрометирани хора. Например Кали и Стойка Пипирудата. Първата е известна с нормалната за българския хайлайф цигания, а втората завинаги остана в историята с истеричните си пристъпи. Към тях мога да добавя Кристина Патрашкова, която за пореден път донесе “чувала с глупостите”, а този път изрече дори очевадна лъжа, приписвайки на Райна думите “Цяла България ще гласува за мен, защото съм фолк певица”.

Патрашкова, Райна не е казала нищо подобно. Думите й бяха, че другите участници очакват България да гласува за нея. Pазликата е огромна, но на теб не ти е за пръв път да преиначаваш и измисляш. Затова никой не те приема сериозно.

В този сезон видяхме нещо уникално  - Биг Брадър отне правото на Финдо да номинира. Участникът посочи Златка Райкова, защото му пречела да тренира. Това е достатъчно сериозен и стабилен аргумент, в който няма нищо чудно, обаче продуцентите видяха отлична възможност да спасят Златка от една залужена наказателна точка и го направиха безкрупулно. Финдо не се бил обосновал! Истината е, че той го направи достатъчно добре, но Големият брат не иска аргумент, а нещо пиперливо, от което да тръгнат интриги, сръдни, скандали.

Това е срамният завършек на отвратителното побутване на Златките, започнало още от самото начало. Единствено на тях позволиха да гледат видео от чуждите номинации или други компромати, които им дадоха коз срещу останалите участници. На Пенка отказаха една преса за коса, но Златките получиха всичко, което им хрумна да поискат от Биг Брадър. Паралелно с това, както споменах, Ники Кънчев ги представи едва ли не като Нобелови лауреати, за да спечели зрителите за тях.

Наистина много се събра! Hе помня да е имало друго такова толериране. Видях доста реакции и всички те са логични - събитията станаха отвратителни.

Мислехме, че след сблъсъците между Пламен Медаров и Ваня Червенкова няма да има по-горещо издание. Ето, че можело. Сега остава да видим края. Убеден съм, ако някоя от Златките спечели, много хора ще спрат да гледат Биг Брадър. Нали трябвало крайният победител да е пример за обществото. Cещате се какви ще са реакциите, ако опитат да ни натрапят някаква мутреса.



1 коментар:



  1. Каква стана тя?

    На Златките им омръзна да злобеят срещу другите и се изпокараха помежду си - без външни подстрекатели.

    В същото време Биг Брадър отново пуска аванта на техния лагер, позволявайки на Райна да гледа видео с вражески разговори. Защо веднъж не извикахте Киро или Денди да видят какво говорят другите, които безсрамно лъжат, че не ги обсъждат.

    Браво на Ели - вече няколко пъти казва "Аз ще се смея, когато видя вие какво говорите за мен". Досеща се без помощта на Биг Брадър. Умна жена!


    ОтговорИзтриване