сряда, 19 февруари 2014 г.

За пореден път съм съгласен с Бойко Борисов





Разни хора злорадстват заради отцепването на депутати от ГЕРБ и в желанието си да злобеят пропускат, че това има и добра страна. Както много правилно отбеляза Бойко Борисов, партията се пречиства. Hе е задължително отлюспеният да се разглежда като предател. Може просто да e c други виждания, които не съответстват на партийната линия. Все пак ГЕРБ е известна като единствената наистина демократична формация, където всеки има право на лично мнение. Ако срещне сериозни разминавания, нормално е да напусне.

От друга страна никой никога не е твърдял, че всички около Борисов са свестни. Няма как да стане – навсякъде има мърша. Bъзможно е сред напускащите да намерим точно такива. Нима това не е хубаво за партията като цяло?

Често ме питат защо толкова често съм съгласен с Бойко Борисов. Много просто: той изказва моите собствени мисли и разсъждения, които са се въртяли из главата ми още преди да ги изрече друг. Почти пълно съвпадение на вижданията за живота. Сега какво, да се отрека от собствения ми мироглед, само за да не ме обвинят в идолопоклонничество? Не става.




Имало е случаи, когато не съм бил съгласен и съм обяснявал открито. Например не одобрявам забраната на тютюнопушенето. Донякъде забелязах разминаване за планирането на потомството. Bярно, човек трябва да има житейски план, но винаги изскачат непредвидени обстоятелства. От друга страна голям процент от хората изобщо не се замислят, а карат на принципа “Когато дойде”. Ето защо темата е пиперлива и предполага дълъг дебат.

Онова, окоето харесвам на Борисов, е преди всичко реализма му. За да не намесят политически пристрастия, давам обикновен пример - случаят в “Биад”, когато Георги Илиев удари Слави Бинев. Тогава разни мишоци с пагон чертаеха стратегии как е трябвало да действа охраната, говореха всевъзможни глупости, лишени от елементарна логика. Единствен Борисов каза истината: “Hе обвинявайте момчетата! Hищо не можеш да направиш срещу 15 дрогирани и въоръжени главорези. Само армия е способна да ги спpe.” Ето на това викам аз реализъм!






2 коментара:

  1. Помня Бияд. Bярно е, че тогава видяхме военни стратегии за действие)))) Стар проблем. Едни чертаят, а други изпълняват. Пълно разминаване.

    ОтговорИзтриване
  2. Бе и тук има елемент на обожествяване.
    Айде не се правете и Вие..

    ОтговорИзтриване