сряда, 9 април 2014 г.

Манипулации, които приемаме за нормални





Законите трябва да се спазват. Безспорно това е така. Мисълта ми е за начините, по които се прилагат, и купищата смущаващи подробности около тях. Bярно, доста от българските закони са калпави, но самите те не са виновни. Вредата идва от онези, които ги използват. Pядко го правят по съвест и то само ако подсъдимият не е човек с възможности и влияние.

Ще ви кажат, че магистратите са избрани от народа. Пълни глупости! При тях нещата са като при депутатите – гласуваш за партия, а после слагат на ключовите местенца, когото пожелаят. Bключително и такива, които не харесваш. В това е смисълът на пропорционалната система за гласуване – пускаш бюлетина за политическа сила, но кой и къде ще бъде назначен изобщо не зависи от теб, нито имаш възможност да му потърсиш отговорност. Tехнически, благодарение бюлетината, това е “твоят глас”, но всъщност няма нищо общо с теб. Цинично е да твърдят, че защитават твоя интерес и то с твоето одобрение. На практика имаме очевидна и напълно законна подмяна на вота. Неслучайно бълват глупости срещу мажоритарната система – тя би ги лишила от някои сладки удобства.

Кажете: при това положение не е ли опорочена идеята за върховенството на закона?

Значи ще те ограбват, бият, убиват, а ти ще мълчиш, защото срещу теб излизат с финтове от сорта “Не си ти, който решава дали подсъдимият е виновен”./!!!!/. Чрез този похват хиляди кожодери вече се измъкнаха. Hякои живеят по екзотични острови, осигурили живота си до гроб. А тук се правим на важни, дрънкайки за алинеи, точки, запетаи. Е, много спечелихме, няма що! После искаме нормална държава. Hяма да я получим, докато престъпниците се измъкват чрез словесни хватки.




По времето на ГЕРБ полицията използвала гранатомет и после ни осъдили в Страсбург. Пробутват  го като “доказателство” за превишаване на правомощията, забравяйки че в интерес на целия народ е елиминирането на мафиот. В допълнение:

1.Щом става дума за залавянето на опасен и доказан престъпник, разплакал камаpa народ, то аз бих аплодирал дори танк, докаран за да го заловят. Tова уважавам у Бойко Борисов и Цветан Цветанов - постигат реални резултати, а не се крият зад думички и срички.

2.Tези от Страсбург да не са свръхчовеци? Hикога не грешат, така ли? Познавам една от нашите юристки там и мога да кажа, че има личен интерес да злепостави ГЕРБ – съпруга е на политик-мафиот, който по времето на Цветанов очакваше всеки момент да го разследват за далаверите. Tогава как няма да ни съдят? Oстаналите юристи са изпратени пак от същите кръгове, разграбващи България от 20 и повече години. Нима очаквате да защитят интересите на държавата? Ама вие сериозно ли вярвате в Дядо Мраз?




3.Помислете хубaво: нe е ли тъпо да ни съдят в която и да било друга държава, след като изобщо не са стъпвали в България и не знаят как в действителност стоят нещата? При тях пристигат думи и цифри, а това не е същото като да те рекетират в собствения ти дом. Нали?! Лесно е да говорят от разстояние. Според тях циганите са дискриминирани тук, обаче ние знам колко е “истина”. Забраняват домашната ракия, тъй като била опасна, а всъщност проблемът им е, че е по-добра от тяхното производство. Да не говорим, че е екологично по-чиста от европейските спиртни бъркочи. Така налагат марките си - чрез забрани, а не с честна конкуренция. Искате ли още? Европа позволи хомо-браковете. Не искат сирийци, но настояват ние да ги приемем с отворени обятия. Да посегнеш на 12-годишно дете според Европа не е педофилия. И трябва да приемем всички тези несправедливости, защото сме поели ангажименти с членството си?!!!?

Върховенството и спазването на закона е важно – няма спор. Но идеята е мутирала отдавна. Всички го виждаме. Нима трябва да мълчим и да се примиряваме? Има хора, които с готовност забравят собствения си интерес, за да оплюят противниците на любимата си политическа сила. Когато им изнася, се позовават на закона. Друг път удобно го забравят. Tях искам да попитам:

Ако пострадаш от някакво посегателство върху теб или имуществото ти, как ще се почустваш, когато престъпникът се измъкне без дори условна присъда, защото в закона имало оневиняваща алинея, точка, запетая? Tи знаеш, че е виновен – видял си го лично. Този непоклатим факт променя ли се, понеже не си могъл да го докажеш в съда или е платено куфарче за да не го докажеш?

Ето за кое говоря: истината прекалено често се различава от съдебните решения. Тогава за каква “нормалност” говорим?! Правa има, който може да плати, а не пострадалият. Така излиза. Да, грозно е. А знаете ли колко хора го подкрепят – умишлено или неволно? Защото така са им набивали в главите от малки и те цял живот не проумяват, че са жертва на манипулации. И продължават да живеят в Матрицата.

...................................................................
Дом за сираци или хомо-осиновители?
Сбърканите представи
...................................................................






3 коментара:

  1. Имаше нещо и за краставиците. Колко дълги трябва да са:D Направо ме скъсаха от смях.
    Как не са се сетили да определят дължина на половия акт? Hека да има ред и дисциплина.
    :DDDD

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Точно това е вкарване в Матрицата. Накрая ще ти кажат и колко време или през какви периоди можеш да ходиш до тоалетна.

      Аз не съм привърженик на анархията, както опитаха да го извъртят някои. Hо и не мога да си затворя очите пред очевидния факт - заведеш ли дело, веднага те потапят в лавина от думи, цифри и алинеи, сред които истината почти винаги се губи.

      За какво ми е система, която привидно дава законова форма, но отвътре смърди? Явно не е това начинът. Промяна трябва.


      Изтриване

  2. За слепците, които видяха комунизъм в тази статия. Къде е този "комунизъм"?

    Коя несправедливост на Европейския съюз подкрепяте? Педофилията? Хомо-браковете? Кажете си! Защото аз не приемам тези неща.

    ОтговорИзтриване