сряда, 13 януари 2016 г.

Извращенията на червените виртуални лумпени



За жертвите на червения терор всеки знае. Половин век хората се гледаха, следяха и шушукаха. Не смееха да си кажат две нормални приказки, защото някой може да чуе и да ги натопи в милицията. После проблеми, обяснения, а може и лагер като Белене.




За комунистическите кражби също знаем. Няма наследник на партиен функционер, който да не живее от богато по-богато. Голяма част са вече зад граница, за да не търпят последствията от управлението на родителите им.

Всичко това се отрича, сякаш няма свидетели. Опитват да ни убедят, че каквото помним, то не е било. Подмениха историята, а сега искат да подменят и спомените ни. Няма как да стане.

Възмутен съм, че има червени лумпени, които се отнасят с подигравка към репресираните. Те съвсем сериозно твърдят, че в Белене отивали престъпниците и представете си, там играели карти, все едно са на курорт. Подобно нещо може да изрече само изключително гнусен лъжец, от който биха се отвратили дори голяма част от хората с леви убеждения, защото всички знаем, че Белене беше наказателен лагер, където са извършени хиляди престъпления срещу човека.

Престъпниците отиваха в затвора, а в концентрационен лагер изпращаха неудобните за БКП. Кратко, точно и ясно - не подлежи на спор. И преди съм казвал: нечовешко е да се сравняват жертвите на комунизма с евтините билетчета и мазните банички, по които тъгуват комунистите. Някои от тях може да го правят несъзнателно, но пак си остава гавра.













Искам да разкажа за един особен вид червени гамени, използващи Интернет за да сеят раздори, да бълват лъжи и омраза. Те се възмущават, когато САЩ нападнат друга държава, но в същото време си пишат един на друг ''С нетърпение чакам следващия убит американец''. Как може да желаеш нечие убийство? Няма американец, няма руснак, няма извънземно! Щом го правиш, значи заслужаваш среща с психиатър. За твое добро, защото ако не те спрат, ще направиш нещо от компетенцията на полицията. Ясно е, нали: човек, който неистово пожелава нечия смърт, е само на една крачка от извършването на истинско убийство.

Има например един идиот, кръстил се с никнейм ''Икономист''. Вече го разобличиха, че има проблеми не само с икономиката, но и с елементарната математика. Отдавна стана за смях. Той обаче се представя за бизнесмен, хвали се с авоари и т.н. Всъщност е получил от така наречените червени пари и ги е дал за управление на двамата си съдружници. Фактически той е акционер, работещ с подарените му пари, които други инвестират. Сам не умее да върти бизнес, което лъсва от неговата неграмотност. Хората често подценяват тази подробност, но кажете: възможно ли е неграмотен човек да върти успешен бизнес? Няма начин, понеже щом е неграмотен, значи му липсват акъл и образование. Тогава как ще върти фирма? Това не е шега-работа.

Той обаче се хвали и надува. Даже съвети раздава. Простащината му лъсна почти веднага: нахвърли се с обиди срещу няколко дами, които му направиха забележка заради каруцарските изрази. След като избълва една камара нецензурна помия, той тръгна да говори за .... култура. Tук всички изпопадаха. Той, простакът, да говори за култура! Представяте ли си за какъв болен човек става дума? Не разбира собствените си думи, а се бара за Големио Инвеститор. Чул, че хората харесват Владимир Висоцки и моментално го ''прослуша''. Е, хайде кажете: нима не е обида за легендарния бард да го споменава такъв невежа?

Знаете, че съществуват доста хора от същия сорт. Намазали от червените пари, а днес тежкареят, все едно имат заслуга за спечелването им. ''Икономистът'' е откровен комунист, но подобни има и вдясно. Лесно се разпознават по самохвалството и селяндурското поведение. Както знаем, интелигентните хора не губят време с фукане. Следователно тези ''нямат никой в главата''.

За да се направи на интересен и да спечели съмишленици, въпросният ''Икономист'' по едно време започна да пише за войната, да хвали героите. Дотук добре. Обаче всичко рухна, когато издаде, че според него само балъците биха отишли на война. Що за убийствено лицемерие? А той дори не се усети. Явно има само една мозъчна гънка - за пазене на равновесие, но и за нея не съм сигурен дали функционира.

Все пак да признаем, че ''Икономистът'' намери няколко съмишленици. Естествено, до един убедени комунисти. Някои се надяват да им подхвърли трохички - те определено си заслужават подигравките. Аз също не уважавам  жалките хора, които нямат капчица самоуважение и ''достойнството им'' е само в големите гръмки приказки. Други намериха в негово лице ортак за дружно бълване на омраза в Интернет. Така стигаме до най-гнусните комунистически похвати във виртуалното пространство.

Една от най-пласираните червени реплики е: ''Преди 1989г всички симпатизирахте на БКП, но после се извъртяхте и станахте демократи''. Иска им се на другарите. Всъщност повечето хора никога не са били комунисти. Просто не смееха да кажат какво мислят наистина. Защо да го правят, след като ги чака Белене?

Знаем много добре, че преди 1989г изборите бяха нагласени, затова БКП печелеше с огромно мнозинство. Никога не е имало 90% червени българи, което лъсна още в зората на демокрацията.

Комунистическите уроди са наясно, че при диктатура няма начин да се изкажеш открито, но сега им изнася да злоупотребяват - демократите се били пребоядисали. Долно и нечестно! Всъщност точно пласиращите подобни лъжи биха се продали на всеки. За момента по случайност поддържат БСП, защото само тя им обещава, обещава, обещава неизпълними неща. Те съвсем сериозно вярват, че ограбването на нечие имущество може да реши проблемите на държавата. Колко милиарда трябват, за да напълнят бездънна каца? Първо е необходимо да се запушат пробойните, а на това пречат гореспоменатите лумпени.

По подобен начин използват и всеизвестния факт, че всеки българин има по някой роднина комунист. Неизбежно е след половин век диктатура. Доста от хората се изпокараха заради политиката. Или имат други отношения. Например дядо ми по бащина линия беше толкова голям комунист, че десет години от живота му преминаха в пътувания по света. Да, беше фрашкан с долари, но баща ми не видя нито цент, съответно и аз. Всичко отиде при чичо ми, който днес го играе голям капиталист и хич не обича да му напомнят за летящия комунистически старт, финансиран благодарение на комунистически връзки. Аз от своя страна не отидох при дядо ми цели 7-8 години, тъй като не обичам да ми дрънкат колко хубаво било преди 1989г.

Ама на кой му пука? Червените лумпени викат ''Имаш роднина комунист, значи си намазал''. Нищо че може да не си виждал този роднина години наред, защото сте се изпокарали за политика или друго. Злоба да се лее!










Има и още, което е още по-мръсно. Знаете ли, че тази червена сган открито подиграва репресираните? Не с намеци, а в прав текст. Всеки ден го виждам. Разбирате ли, това не са нормални хора. Все едно да ръкопляскат, че някакъв садист е отрязал краката на кучето Мими в Дряново. Същото е.

Представяте ли си тези кроманьонци да споменават Васил Левски? Или да говорят за изкуство? Това е истинска перверзия.


                                                           За злобата в Интернет

                                                        Наказват за омраза в интернет
                                                  
                                                       Крайно време е!
.............................................................................
Ето защо човек не трябва да говори за числа,
когато е скаран с математиката:
До плебса у блогу, гледайте фнимателну ей....




7 коментара:

  1. Аз не мисля, че Икономиста е комунист. Просто е много глупав и като такъв е объркан. Говори несвързано. Хора от този тип нямат партийна принадлежност. Готови са да се продадат на всеки, който плати. Сам Икономиста признава, че за него всичко се върти около парите. Смята за глупости да имаш достойнство и чест. Виждала съм негови коментари без каквато и да било логика. Сам си противоречи, но не го осъзнава. Смята се за тежък, а в същото време приема за нормално да обслужва нечии интереси, понеже са му платили. Къде е достойнството в подобни разсъждения? Май не се чува. Може би заради неспособността да мисли.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Забелязал съм, че често си противоречи. Тъй като не го осъзнава, постоянно пробва да блесне със знания, с което още повече се излага. За образованието не е достатъчно да работиш бързо с Интернет-търсачката, комбинирано с няколко по-вървежни думи - липсва ''онова между редовете'', а то трябва да се учи. Бих му препоръчал първо да слуша по-умните и знаещите, но точно тук е основният проблем - иска направо да поучава, от което се получава карикатура.

      Пълно е с такива хора и те нагло си позволяват да държат тон, да обиждат, да лъжат. Никой не им търси отговорност. Затова нормалните граждани вече не желаят да гласуват - не виждат смисъл, след като нищо не се променя.

      Изтриване

  2. Вече започнаха да валят обиди и заплахи. Няма да си цапам блога с одобряването им. Простотията не е по мой вкус.

    Ако някой иска да се изкаже, нека го направи с нормален тон. И да се придържа към фактите, защото те най-много ме интересуват. Само Истината има значение - личните мнения са за вкъщи.

    ОтговорИзтриване
  3. Мен трудно ще ме издразни такъв човек.
    Може само да ме забавлява.
    Все пак да вметна, че прост тираджия като Иконома не заслужава културния тон на постинга. Щом влезеш в блога му, първото което виждаш е как той говори за анални работи, отделителни системи. Не знам дали си забелязал колко често споменава точно това. Странен начин да обижда.
    Може да е свързано със здравословен проблем, знам ли.

    Искам също да отбележа нещо, което не видях в публикацията.
    Прави ми впечатление необоснованата омраза на Иконома към Бойко Борисов. Приписва му купища лъжи и неизречени думи.
    Така нагло лъжат хората, които се страхуват от нещо. Явно Иконома има защо да трепери от Бате Бойко. По принцип е така с мафиотите. Оплюват като защитна реакция, да не ги подгони полиция и прокурор заради измамите.
    Цялата мафия трепери от Борисов, понеже само той не е в кюпа и може да си позволи да ги пипне за гушката.

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Постингът не е посветен специално на Икономиста. Споменах го, защото е добър пример за най-долнопробна чалгаризация - когато става дума едновременно за политика, бизнес и пари. Събрал е най-лошото от леви и десни. Точно този тип хора спъват държавата, защото без да са извършили полезна дейност, искат да лапат. Нямат скрупули, готови са на най-долни постъпки, а когато им потърсят отговорност, представят се за ''жертви''.

      Аз имах пререкания с Икономиста, случвало се е да го обидя, но само като отговор - никога не съм започвал аз. Докато той напада, плюе и всичко е наред, щом никой не му отвръща. Обаче отговориш ли му в същия тон, започва да се жалва насам-натам. А все пак всеки човек има правото да се защити, когато го нападат, нали? Той не го разбира, въпреки че много обича да припомня Третия закон на Нютон - всяко действие поражда протводействие. Следователно говори, колкото да не заспи, без да разбира значението на собствените си думи. Освен това не е честно да нападаш другите и да им отричаш правото на самозащита. Близко е до акъла, че и за всичко останало е също толкова ''справедлив''.

      Изтриване