вторник, 13 ноември 2012 г.

Неочаквани глупости в Биг Брадър



                               
                                   Най-красивото попадение в настоящия ВИП Брадър'2012



От цяла седмица не бях гледал  Биг Брадър , но се сетих за него точно по време на елиминациите, когато изгоря Люси. Пускайки телевизора, видях  Къци да се готви за изпълнението на песен, джапайки в различни вани – с лед, тор, змиорки, червеи и още някакви имаше. Hаправи много добро изпълнение, което изненада приятно дори защитниците на другите участници. Изненада и мен – отдавна съм казал, че по принцип не го харесвам, но на фона в Къщата е направо като ангел небесен.

После започнаха глупостите.

Първо се отчете Есил Дюран – защитничка на Люси и моя любимка от много години. Казвам второто за да не излезе, че имам нещо срещу нея. Напротив, слабост ми е от самото й започване на фолк-кариера – и като певица, и като жена.

Явно водена от желанието да помогне, Есил каза невероятна глупост – силна любов като тази между Люси и Камелия не можело да има между мъж и жена. Останалите изригнаха с пълно право. Колкото и да сме толерантни, хомосексуализмът не е нормален и в никакъв случай не може да даде пълноценна връзка – признават го по-откровените гейове, а останалите или не го знаят, или лицемерно лъжат.

Както и да е! Писал съм по темата и сега няма да я разглеждам в подробности.



Люси изгоря и Камелия побърза да покаже истинското си лице, прикривано до момента. След мъката дойде ред на злобата. Първо чухме, че българският народ е тъп и не е оценил Люси. Това поведение е типично за простите селяци, успели да излязат зад граница и повярвали, че са нещо повече от останалите в България. Никой от тях не си дава сметка, че с подобни изцепки само доказват на какво ниско еволюционно ниво са.

Бързам да ви успокоя - не всеки българин зад граница е толкова самозабравил се в омразата си към Родината. Има и много свестни.

Голямото “шаш” стана, когато Камелия избълва, че Люси била най-преуспялата в настоящото издание на Биг Брадър. Даже повече от Багата – сравнението е нейно. Тук може да се спори чии постижения са “най”, но истинският смут идва от това, че многоуважаваният от мен Ники Кънчев каза, че след Филип Киркоров Люси била най-преуспялата българка зад граница.

Не мога да приема такава глупост от човек като Кънчев – умен и знаещ. Какви са успехите на Люси? Групата No Angels, която нито е уникална, нито успя да доближи други от същия тип като Spice Girls или Girls Aloud. Да не говорим, че дори не е индивидуален успех, а в пакет с още няколко момичета. Къде е Люси, къде е Филип Киркоров – истинска мегазвезда от световен мащаб?! Признавам го, въпреки че аз самият изобщо не го харесвам.

За сравнение – не слушам джаз, но съм чувал, че Милчо Левиев е нещо като малък бог в джаз-средите на Щатите. Ако е вярно, това също би било значително по-голям успех от този на Люси, защото знаем, че в снобски среди като тези на джаза трудно приемат, а още по-малко с уважение като за “бог”.



После Камелия отново показа, че главата й не съдържа голямо количество сиво вещество, обяснявайки кой заслужавал да спечели. Ето на този въпрос продължавам да се чудя. Какво значи “заслужава”? Биг Брадър е телевизионен формат, в който победителят или е предварително определен, или наистина се решава от гласовете на публиката, където може да натежат всевъзможни фактори. Един харесва възпитаните хора, друг предпочита простаците, трети купонджиите, четвърти хубавите мацки и т.н. Но сред тези показатели изобщо не присъства “преуспял”. Какво го друса зрителят, че някой е участвал в група, смачкал е десет глави на ринга или е “контактувал” с Верди?

Освен това да не забравяме, че говорим за българския Биг Брадър и е напълно нормално да ни интересуват нашите “звезди”. Ето един голям минус за Люси - тя е имала своите причини да не се връща дълго време, но това изобщо не променя факта, че е почти непозната за тукашната публика. От какъв зор ще ни стане слабост с едно смигване? Заради красивите й очи ли?

Ако Камелия е очаквала да я приемем за “мегазвезда”, понеже тя я смята за такава, проблемът си е неин. Аз много харесвам немската сцена, но я свързвам с имена като Accept и Helloween и не слушам музика, само защото една от изпълнителките е българка.

Знаете ли какво ще стане? Нали помните, че по принцип хомосексуалистите се пишат за “жертви” на обществото. Това, разбира се, не е вярно, обаче няма пак да го разглеждам. Мисълта ми е, че двете лесбийки имат още един повод за омраза и недоволство – “тъпият български народ” не е оценил “звездата” Люси, затова давай да бягаме обратно към Германия!

Прав ви път! Няма да ми липсвате.

Забелязахте ли пронизващия поглед на Камелия, когато изричаше “тъп народ”? Напомни ми за друг човек. В “Джемини” има една лесбийка – Деси Уориър. Вади същия змийски поглед. Толкова злоба има в него! Обаче тези хора се пишат за “жертви”, лапайки все повече дивиденти от своята уж нормална, но същевременно необичайно толерирана сексуалност.

Като завършек на абсурдите чух странен разговор между Фънки и Багата – ядосваха се, че не са погодили на Къци някакъв номер и обсъждаха колко неадекватни били реакциите му. Ето я отново червената лампа, спомената от мен като основен проблем на обществото – да се държиш възпитано се приема за “неадекватно”. С други думи: онова, което несправедливо се представя като вина на поп фолка, всъщност няма нищо общо с тази музика. Например Фънки често се изказва срещу простотията, чийто ярък представител е самият той. Същата линия има отчайващо много последователи в България, но минава за “темперамент”. Често виждам да я представят за похвална, използвайки невинната музика – по безумен начин откриват несъществуваща разлика между това да се напиеш на рок-фон или да го сториш на поп фолк. Всъщност разлика няма – в двата случая си пияна свиня.

Част от публиката намира за много духовити номерата на Юлиян и Фънки, чиято жертва е Къци. Най-често докато спи. Знаете ли колко опасно е това? Ще ви кажа два реални случая.

По време на казармата, когато ме преместиха в бойното поделение, едно от първите неща, забелязани от мен, беше стар войник със странно поведение – въртеше очите и правеше комични физиономии. По-късно разбрах, че е влязъл нормален, но докато спял, някакви шегаджии като Юлиян и Фънки го обърнали заедно с леглото. Явно се е ударил лошо, а и стресът изиграл роля, защото е превъртял и останал фигурант със завинаги съсипан живот. Подобно на онзи случай, получил широк медиен отзвук през 1992г – група цигани-“шегаджии” навряли компресор в ануса на войник и го осакатили. После “справедливият” български съд ги оправда напълно, а жертвата до ден-днешен е инвалид.

Другата история знам от майка ми. Нейна колежка много се страхувала от котки, но за съжаление имало две шантави ненормалници – “шегаджийки” като Юлиян и Фънки. Те я издебнали, докато била задрямала, и хвърлили котка върху нея. Жената умряла на място.

Сега пак си помислете чие поведение е неадекватно – възпитанието на Къци или глупавите и опасни шеги на тъпанари с недоизживяно детство?!




Никой не е доказал, че цигарите предизвикват рак на белите дробове


Специалните части по време на акция


Надпреварата - 1 част






7 коментара:

  1. Май само Къци ще се окаже нормален. Разбра ли на Багата изцепките?
    http://www.inter-view.info/2012/11/bagata.html

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Не го знаех и не съм видял кадрите.
      То е ясно, че не е съвсем наред като имаме предвид бойните му занимания. В тези спортове няма нормални. Абсолютен мит е самоконтролът. Донякъде съм склонен да го допусна за будистките монаси, но при тях е повече вяра.

      Багата и подобните са друго. Все едно да очакваш нормално поведение от Майк Тайсън или Коко Семерджиев.
      Ти нали каза, че познаваш Багата. Hо не уточни в каква светлина.

      Изтриване
  2. Приятелю, че се изговориха глупости изговориха се, но и ти се присъедини към тях. Възпитанието на Къци граничи с маниакална психоза.Вечно мърморещ и депресивно скучен.В случай, че не си забелязал Къцко се опитва да се хареса на всички и да е приятел с всички.А да и лежи на стари лаври.Но в България всичко старо и отживяло от миналия век е по-добро от всичко днес.

    ОтговорИзтриване
  3. Че се изговориха глупости изговориха се.Но че и твоят фаворит Къцко си е дразнител спор няма.Съвсем преднамерено не се излъчват кадри в които Къцко влудява много "възпитано" всички около него. И всички зрители остават с впечатлението, че Къцко е жертва. А не е.Някак си не отива на 49 годишен мъж да се държи като ученичка в ново училище която се опитва да се хареса на всички.

    ОтговорИзтриване
    Отговори


    1. Донякъде съм съгласен за маниакалната психоза. Аз също не обичам всичко да е "по-конец". Но кое е за предпочитане: човек, с който можеш да говориш нормално, или такъв, който във всеки момент може да ти забие нож в гърба, стига да се появи не по-добра, а просто различна оферта?

      Освен това никой не печели от правене напук - любимото занимание на "интелигентния" Юлиян, враг номер 1 на Къци.

      Стана ми любопитно: откъде знаеш за неизлъчени кадри, след като не са излъчени?


      Изтриване
  4. Неизлъчени кадри по Нова ТВ, гледам го в нета.А за Юлиян си абсолютно прав. Радвах се като го изхвърлиха.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма как да излъчат всичко. Bремето е ограничено, а трябва да обхванат всички участници.
      Ако ни занимават само с Къци, недоволните ще бъдат значително повече :)

      Изтриване