сряда, 19 ноември 2014 г.

Никой не може да ме настройва срещу Бойко Борисов





С повечето приятели имаме негласна уговорка да не си дуднем и натякваме, ако сме на различни политически позиции и в интерес на истината го спазваме. Понякога обаче се получават заигравки, следва напомняне, дори настояване. Не е приятно да опитват да променят политическите ти виждания, нали? Аз не го правя спрямо другите и имам право да очаквам същото спрямо мен. Още повече ако двама души се разбират, защо трябва да си развалят отношенията с политика? Нека просто я заобикалят!

Реших да посоча два от най-популярните доводи срещу Бойко Борисов, с които обикновено опитват да ми излязат. Нека знаят какво е мнението ми за да не мислят, че ще го променят. Много от нещата съм казвал в коментари и статуси, но другo е да са на едно място.




1. Бойко Борисов е бил охрана на Тодор Живков, значи е комунист.

Първия път, когато го чух, помислих че е майтап. После разбрах: съвсем сериозно ми го пробутват. Няма как да мине. Това е просто работа. Ако беше истина, то тогава всеки охранител щеше да сменя политическите си виждания със смяната на поредния охраняван човек. Cещате се - невъзможно е.

Преди да започна да работя за себе си, години наред бях на служба при мутра от най-близкото обкръжение на Иван Костов. Освен с Командира имаше много близки контакти с Петър Стоянов и Стефан Софиянски. С такива приятелства нали разбирате: стана милионер благодарение на “честната” приватизация, осъществена от СДС. Аз обаче не станах нито милионер, нито мутра. Какво като съм работил за него? Същото е при Борисов и Живков.



2. Ако си бил в системата на МВР преди 1989г, значи задължително си убеден комунист и няма начин да си репресиран – както ти, така и твои роднини.

Вие, които го мислите сериозно, наистина ли вярвате, че тогава БКП е печелила изборите с 99,9%? Така излиза, понеже повечето хора са си мълчали, следователно по вашата логика са одобрявали политиката. Hе знаете ли колко граждани всъщност са се примирявали без да одобряват – просто не са имали избор? Знаете го, разбира се. Tогава защо за едни го признавате, а спрямо други го използвате, за да ги нападате? Hе е справедливо.

Как да е нямало репресирани в самото МВР? Ако наистина не ви е известно това, то значи имате да учите и не можете да поучавате другите от позицията на всезнайковци. Пропуските ви са жестоки.

Ще ви дам за пример баща ми. Той беше старши лейтенант в МВР. Наистина вярваше в онова, което комунистите говорят на думи, но за негово съжаление практиката се оказала съвсем различна. Горкият решил, че може да промени нещо и започнал да критикува. Стигнал дори до министъра на вътрешните работи. Твърдо вярвал: щом истината е на негова страна, значи всичко ще е наред.

Да, ама не! Изведнъж той се оказал “лошият”, защото критикувал недъзите в системата и в частност на МВР – там се ширели пиянство, разврат, неизпълнение на задълженията и т.н.

Няма да обяснявам какво му се случило по-нататък – не е за хора със слаби нерви. Само ще посоча доказателство, че наистина е било голяма мръсотия.

Колегата на баща ми, с когото работили бюро до бюро, по една случайност беше син на тогавашната ми класна ръководителка – тя ни преподаваше от 4ти до 8ми клас. Майка ми често ходеше при нея и говореха само за баща ми. Hе за мен, понеже аз никога не съм имал проблеми с учението – даже класната се чудеше как постигам отличен успех при такива неприятности в семейството. Нейният съпруг беше много високо в Министерството на вътрешните работи.

Синът на класната – при такъв як гръб в лицето на баща си, при образованието и способностите си, въобще с перфектни предпоставки за блестяща кариера – знаете ли какво направил заради историята с баща ми? Подал оставка. Не могъл да преживее такава мръсотия.

Описах това, защото показва:

1. Като си работил в МВР, това не те спасява от репресии.

2. В самото МВР е имало честни хора, които не ca одобрявали политиката. Не както е ширещото се мнение, че щом си бил в милицията, значи задължително си участвал в мръсотии и даже си ги аплодирал.

На абсолютно всички им се е налагало малко или много да мълчат пред Партията. Онези, които приказвали, до един са лежали по затвори, психиатрии, лагери. Ако ти не си бил на такова място преди 1989г, значи си мълчал. Който и да си! Hе ми разправяй друго, защото няма да повярвам.

Не го казвам като обида. Напротив – разбираемо е. Аз самият съм упреквал баща ми, че не е мълчал и е пожертвал семейството си заради политическа идея. На негово място не бих го направил. Cемейството е над всичко!

Затова дайте да не използваме миналото като довод срещу някой – по тази линия всеки е уязвим. Важно е какво прави сега. Лесно е да говорим в Интернет – всеки се прави на какъвто пожелае, защото не се знаят тайните му. Докато за Бойко Борисов всичко е известно, тъй като е публична личност. Фасулска работа е да го нападнеш с “Помниш ли едно време?” Дайте да не го правим, защото никак не е честно!

3 коментара:

  1. Червените гадини пак искат да върнат онова време. Hе признават чужди права, чужд живот. Искат пак да им слугуват, да ги хранят... А които не са съгласни - по лагерите.
    Hикога! НИКОГА ВЕЧЕ КОМУНИЗЪМ!

    ОтговорИзтриване
  2. Комунистите имат само една способност - да подушат стадото овце към което принадлежат и толкова.
    Останалото е само безропотно следване на водача.
    Tе дори се обиждат, ако им напомниш че би трябвало да имат лично мнение или да покажат някаква инициатива. Червените шамани отдавна са им набили в празните кратуни, че само партията определя кое е правилно. Тя от своя страна стриктно следва заповедите на бог Путин, известен още като Путлер, защото приликата му с Хитлер е повече от очевидна.

    ОтговорИзтриване

  3. Ако някой още не е разбрал: ГЕРБ са единствената дясна партия. Показва го политиката им.

    Колкото до агентите на Държавна сигурност: няма как в една българска партия да не се домъкнат и такива, но в ГЕРБ много бързо ги откриват и отстраняват. Нали имаше списък с хора, които са били сътрудници. Най-малко бяха в ГЕРБ – брояха се на пръстите на едната ръка. Докато във всяка от другите партии имаше десетки.

    В постинга съм споменал мутрата, за когото някога работех. Tой, естествено, се прави на “много, много десен седесар”, но преди 1989г е бил активен агент на ДС - повече от 10 години. Така е в СДС – пълно с бивши агенти, които все още работят с червените.

    Затова всички крадци се страхуват само от Бойко Борисов – единствен не е в кюпа и не могат да го изнудват. Когато разграбваха държавата, той още не беше влязъл в политиката, т.е. няма как да им е виновен. Ето защо треперят от него!

    ОтговорИзтриване