понеделник, 21 ноември 2016 г.

Червено и синьо зомби


Тъй като политическото зомби си е зомби, без значение в какъв цвят е оцветено, ето две кратки описания.



Червено зомби

То си спомня с носталгия за Тодор Живков, защото тогава било по-спокойно. Не знам какво означава това, но нека го обясни на хората по наказателните лагери като Белене - те знаят най-добре що е туй спокойствие по време на комунизъм.

Достатъчно е да чуе за социална политика и червеното зомби веднага хваща червената бюлетина. Не му пука, че и преди го е чувал, но е останало глас в пустиня. 


Днес е ред на Корнелия Нинова да завърти изтъркана плоча с обещания и публиката вече ръкопляска. После феновете по традиция ще заплачат, ама е още рано да го загреят. За такива си имаме приказка - загрява като албански реотан.










Синьо зомби

Най-често е бивш комунист, пребоядисан в синьо - точно каквито са онези от любимите му политически формации СДС, ДСБ, Реформаторски блок ... С пяна на уста възхвалява Иван Костов, при когото бе извършено доограбването на държавата. Нарича го "спасяване на губещи предприятия", забравяйки че никой не би купил нещо, което ще му донесе още разходи и загуби. Cиньото зомби не разсъждава, а подобно на червеното, просто иска да чуе какво точно да повтаря в транс. И го повтаря до припадък. 




Големият ужас на сините зомбита се нарича Бойко Борисов - само той не е забъркан в тяхната каца с лайна и може да потърси отговорност на сините крадци, представящи се днес за "преуспели бизнесмени". Преуспели, щото били "умни" /разбирай крадливи/. Ето защо плюят по Борисов и се опияняват от всяка измишльотина по негов адрес, показвайки колко им е акълът.



2 коментара:

  1. Костов наистина спаси държавата от Жан Виденов. Нима не помниш? Или си прекалено млад? Държавата спря и хората сами се обърнаха към СДС. Това е факт, това е историята. Срамота е да го отричаш.

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Изумително е, че все още има хора, които вярват в легендата за Ваньо Спасителя. Той беше просто лице на процес, дирижиран от други държави. Сам човек не може нито да съсипе, нито да спаси цяла държава. Същото важи и за Жан Виденов, който не трябва да бъде обвиняван еднолично.

      Дълго време вярвах, че Виденов е чудовище, но после той сам ми подсказа любопитен момент. Преди време в телевизионно интервю обясни: "Помислете: гърците получиха милиарди евро подарък, въпреки че едва ли ще ги върнат. През 1996г на нас щеше да ни стигне 1% от тези пари. Но не ни ги дадоха. Защо? Това доказва, че срещу България е имало синхронизирана атака отвън - за сваляне на правителството."

      С тези негови думи съм напълно съгласен, ама трябваше да прочета доста книги и да събера много допълнителна информация, за да го проумея. Аз вече го знам. А ти?

      Изтриване