четвъртък, 25 юли 2013 г.

Милен Цветков се издигна в очите ми




Много пъти са обвинявали Милен Цветков, че изпълнява поръчки, но аз никога не съм видял нещо подобно. Няма дори помен от пристрастие. Като истински професионалист задава въпроси според гостите и темата, без да спестява неудобството на гузните.

Преди малко гледах в неговото предаване някаква тотално неизвестна депутатка от БСП – нарочно уточнявам “зашеметяващата й популярност”, понеже на нея се основаваше единственият въпрос, зададен от водещият, но гостенката не успя да отговори адекватно.

Милен Цветков пожела жената просто да опише ситуацията и да обясни кое й е попречило да излезе спокойно от Парламента, а е трябвало да влиза в някакъв автобус, все едно е най-преследваната личност на света и от това да се сътвори цял сценарий за филм.

Да се притесняват примерно Станишев или Местан, защото всички ги познават, но какъв е проблемът на абсолютно неизвестна депутатка, която спокойно би могла да излезе и никой няма да й обърне внимание – би могла да мине дори за чистачка в Парламента?! Щом Мая Манолова е успяла да го направи, значи е още по-лесно за жена, изпълняваща роля “трето храстче в парламентарния театър”.

Гостенката не отговори на единствения въпрос. Bместо това повтаряше заучени лъжи като например “Tези хора искаха смърт”, “Дъщеря ми се е уплашила, че нейни връстници може да са толкова кръвожадни” и други подобни, чиято очевидна цел е да изкарат лоши хората, не за друго, а просто защото искат нормален живот.

Допълнителна и многократно повторена реплика беше “Някой им плаща”. Ей така, без доказателства - хвърлят в пространството и по комунистически очакват слабите умове да повярват. И никой не обяснява как и кой може да организира привърженици на всички известни партии! Комунистите просто не желаят да признаят, че българинът не ги иска в управлението на държавата, без значение под каква форма или маскировка. 45 години стигат!

Това е “вината” на Милен Цветков: тъй като е умен човек, въпросите му удрят право в целта и някои гости не могат да отговорят, понеже са гузни.

За да стане гадорията пълна, по форумите целенасочено се прокарва идеята, че протестиращите били някакви гамени и отговорността за безредиците e тяхна. Смущава ме това, че хората, които доскоро плюеха полицията заради обикновено присъствие, сега изведнъж я обявиха за “Божия намеса” въпреки пролятата кръв. Hе е ли шокиращо? Защо тези граждани не спазват една линия, а се извъртат според удобното за момента? Tакива ли да ме интересуват? Не става. Tе са живото доказателство, че когато човек посее глупости, ще жъне не нещо друго, а проблеми – и то големи.



                                          Трябва ли всички да гласуват?

                                                                  Учители-хулигани

                            Най-доходоносните PTC-сайтове

                                                       Публикации

                                                     Моя статия за "Айриш таймс"





Няма коментари:

Публикуване на коментар