четвъртък, 17 октомври 2013 г.

Грозна и опасна кампания


                                                                       


От доста време наблюдавам как всеки престъпник в тази държава опитва да се изкара жертва на ГЕРБ. Защо точно на тях ли? Понеже те са първите, които нагънаха здраво престъпния контингент. Сега искат да им отмъстят. Всички предишни играеха в комбина с гангстерите, затова нямаше подобни сценарии.

Знаете ги тези неща. Знате и имената – поне най-често присъстващите по медиите. Tогава защо се извъртате подобно на Николай Бареков? Разбирам желанието ви да обиждате, преследвайки лични цели и угаждайки на партийни цветове, но не проумявате ли, че в случая това е в пряка конфронтация с личния ви интерес?

Cъбудете се! Защитавате доказани престъпници, които от години трупат пари на ваш гръб – от дребния квартален джебчия до добре облечения бизнесмен, който вече е изпрал парите си и дори хвърля по някой лев за благотворителност.

Тъй като не съм човек, който вярва сляпо на слухове и публикации, предлагам моите разсъждения. Помислете: веднъж грешка, втори път грешка, трети път ...... ама всеки път ли??!!? Tо какво се оказа? Всеки дебеловрат, по когото “случайно” са стреляли и който пак “случайно” се е озовал на дадено престъпление, се оказа “божа кравичка, никому ненаправил лошо”. Cериозно ли го вярвате? Чак толкова ли сте наивни?

Пословичен е случаят с Чората. Човекът оказва въоръжена съпротива при арест, за което биха го застреляли в абсолютно всяка цивилизована държава, а тук го превърнаха в многострадалец. Шок!!! Ако продължават такива гнусотии, не се чудете защо държавата затъва. Бедна ви е фантазията докъде ще пропаднем.

                                                              


Последно се разприказва Сумиста. И той бил жертва! Ама вие сериозно ли вярвате, че току-така ще обвинят цяла група за серия престъпления? Аз ви казвам, че не е възможно. Hо дори да го постигнат по някакъв магьоснически начин, няма как да купят благодарността на хората, чиито роднини са били спасени ..... освен ако обвиненията не са самата истина.

Не хранете илюзии! Ако не разполагате с информация, аз ще ви дам такава – събрана не от медиите, а лично от мен.

Имам познат, който в момента излежава присъда – за рекет. Физически много прилича на Сумиста. Въпреки че се знаем от доста време, никога не съм го оправдавал за  заниманията му. На четири очи той признава, че обвиненията са истина, но официално отрича. Много ясно, кой ли ще признае? Cещате се: мрази Бойко Борисов и Цветан Цветанов, защото ако не бяха те, никога нямаше да влезе в затвора. Тук напомням: признава вината си, но само в тесен кръг.

Тези хора имат две лица. Едното е извън престъпните им занимания. Могат да са много приятна компания. Някои са изключително умни и забавни – с кеф да си приказвате. Никога не можете да допуснете съществуването на другото лице – то е на обратния полюс. Едва ли ще разберете за какво говоря, но все пак казвам: ако трябва, тези хора много бързо се превръщат в свирепи зверове, способни на всякакъв садизъм. Понякога става без помощни средства, но може и такива да влязат в употреба. Hапример алкохол или друга химия – да не се разколебаят, т.е. умишлено форсират животинското, при което вече не мислят като хора. Не може да се обясни – трябва да се види. Важи не само за нископоставения силовак, а и за големия бос. Ако знаехте за каква шокираща метаморфоза става дума, никога нямаше да кажете дори една дума в защита на Галеви, Гриша Ганчев, Алексей Петров, Сумиста и т.н. И повярвайте, бихте целували ръка на Борисов и Цветанов, тъй като щяхте да сте наясно какъв риск поемат, хващайки “лъва за опашката”! Сега не знаете и приемате всичко за приказки по форумите – на чужд гръб е лесно.

A запитахте ли се колко хора имат куража на бившите премиер и министър? Знаете ли какво е да живееш с постоянната мисъл, че във всеки един момент някоя “многострадална и никому лошо ненаправила жертва” може да те застреля, следвайки “човеколюбивия зов на добродушното си и чисто сърчице”?

За част от населението липсва информация. Други парадират, че познавали този-онзи - на тях няма как да обясниш, че като са седяли с даден мафиот “на маса”, той няма заради това да им разкрие душата си. Даже бих казал: познават го по-малко от другите, защото личното познанство разбърква точността на преценката – трудно е да приeмеш негативни отзиви за човек, с когото имаш приятни преживявания в някаква кръчма примерно.


                                                           


Забравете медии, внушения, поръчки ...! Съсредоточете се само върху следния независим от нищо елемент – броя на “жертвите”. Тези “мили душици”, които съвсем “случайно” попадат под ударите на полиция и съд. След като уж били “жертви на ГЕРБ”, кой стреляше по тях преди създаването на въпросната партия? Как така всички се оказват въоръжени до зъби и с колосални, но затова пък необясними доходи? Защо изброените характеристики не важат за нито един обикновен човек, а само за “жертвите на ГЕРБ”? Защо теб, читателю, не спрат на улицата, да ти сложат белезниците и на следващия ден да те обявят за международен наркотрафикант? Защото това не се случва на случайни хора. Става само ако е истина!

Мислете много, защото всичко рефлектира върху вас – директно или по косвен начин. Не защитавайте кожодери-престъпници и продажни магистрати, станали за смях пред колегите си от целия свят заради безумния хит “Няма достатъчно доказателства”. Нали видяхте случая с Брендо – в Италия го заковаха с 20 години, а тук го пускат /!!!!!!/. Ако поддържате лъжата “жертви на ГЕРБ”, макар и неосъзнато, вие подпомагате продължаващата гавра с бездруго калпавите закони. Tе точно това искат – блато, а в него “орел, рак и щука”. Ако нещата се назовават с точните думи, както многократно дадоха пример от Европа, едва тогава държавата ще тръгне нагоре.

Говоря за мафия, но това рефлектира върху всеки човек. Утре ще ти се наложи да заведеш дело, но няма да получиш справедлива присъда, защото с оглед на цялостната обстановка в държавата българските магистрати са свикнали, че не е важно какви са фактите, а кой ще плати повече. Истината и справедливостта изобщо не са техен приоритет. Помните ли как ехидно се смееше Нели Куцкова, говорейки за Цветан Цветанов? Ще се смее, много ясно – като няма опасност да й потърсят отговорност.

Ето това имам предвид , казвайки че всичко е навързано. Говорите по форумите, вярвате в това-онова, но то не остава само в Интернет – има последствия и те рано или късно ще се върнат към вас. Тогава ще си припомните приказката “Каквото си посял, това ще жънеш”. Затова мислете много!


.......................
Публикации

Мишо Мутрата
Сбърканите представи







2 коментара:


  1. Специално обръщам внимание за приятеля, който споменавам - никога и по никакъв повод не бих го оправдал, нито ще правя митинги в негова защита.

    За съжаление не всеки разсъждава като мен. Хората са устроени така, че биха оправдали доста престъпления, ако са извършени от техен близък. Случаят с Чората го доказва - всичките му защитници знаят колко народ е разплакал, но не им пука за тях. По-важно е да защитят приятеля, маскирайки престъпленията му. Това е грозно!

    Ако си извършил престъпление, трябва да понесеш наказанието. Не стане ли, това е чисто подстрекаване за нови престъпления. Кое ще те уплаши, щом веднъж ти се е разминало?

    Затова казвам: много са гледните точки, но обективната истина е една и зависи само от голите факти.

    ОтговорИзтриване
  2. Аз съм си задавала същите въпрос и стигам до аналогични изводи. Защо паметта на народа е толкова къса? Защо всеки си мисли: това на мен няма как да се случи? Защо сме лековерни към всички, които ни хвърлят прах в очите? Отговорът според мен е - защото сме расли при социализъм и всякаква информация ни е препредавана от "УДОБЕН" за властимащите начин.

    ОтговорИзтриване