неделя, 19 март 2017 г.

Легенда за Бойко Борисов



Случвало ли се е някой да ви разправя, че цял живот играе тото, но точно когато щял да спечели огромна сума, забравил да пусне фиша? В  различните разновидности не е забравил, а дал пари на детето, което се заиграло и не пуснало числата. Според случая става дума за шестица, пет плюс едно или супер джакпота на Еврофутбол.

Аз съм го чувал от различни хора, които не се познават, и не вярвам на нито един. Не е невъзможно, ама да се случва на всеки втори играч - айде моля! Просто човекът обича да измисля - дали за забавление на маса, дали поради друга причина.

Това е популярна легенда, която явно се харесва и обикаля, откакто съществуват залози. На същия принцип в оборот е и друга подобна - много народ разправя, че "познава Бойко Борисов от едно време". Като знам от колко страни съм го чувал и като помисля още колко го разказват, без да съм го чул, излиза че едва ли не всички "познават Борисов от едно време". Естествено, няма начин да е истина.

Последно ми го сервира моя позната и това ме провокира. Тя отдавна демонстрира своята неприязън, но избягваше подробни коментари. Когато обаче правиш секс с дадена жена, тя променя отношението си и изрича премълчаното. Така разбрах, че мъжът, с когото живее, е бивш затворник, който едно време обикалял из мутренските среди и оттам познавал Бойко Борисов. Направо я е дрогирал с легенди и прочие измишльотини за най-харесвания български политик. Аз й обясних, че личните наблюдения на нейния благоверен обикалят из Интернет от години и той просто ги е прочел, а сега ги представя за "свои впечатления". Не знам дали повярва, но спря да говори по темата.

Този мит се използва от много народ и винаги с цел да злепоставят Бойко Борисов. Толкова е разпространен сред платени и злонамерени хейтъри, че те отдавна  противоречат сами на себе си, подведени от стремежа да си "припомнят" нови неща и оплетени в очевадни лъжи. Например няма начин Борисов да бил хем прост шофьор, хем бос на мафията, нали? Как да вярваш на човек, който го пробутва? А щом лъже за едно, вероятно лъже и за останалото. Такива веднага ги вкарвам в черния си списък с доказани лъжци.


Популярен мит е, че Бате Бойко бил наркотрафикант  - не само преди, а и сега. Според едни контролирал наркотиците в цяла Северна България, според други - в Южна. Даже изникват "очевидци". Стига се до парадокса, че Борисов е бил забелязан по едно и също време на север и юг от Стара планина. И се кълнат ли кълнат, че го "видели лично". Трагикомично, нали? Вие оставяте ли се да ви баламосват хора, които забравят старите си лъжи и изричат нови, противоречащи на предишните?

Преди две седмици охранител от НСО изсипа тон помия срещу Бойко Борисов. Често бил около него, знаел му гнусотиите. Толкова вулгарно и ожесточено го обиждаше, чак се запитах откъде идва тази омраза. Не се наложи да задавам много въпроси - щом спомена, че харесва Иван Костов, работата се изясни. Аз отсякох: не бих повярвал на човек, който има добро мнение за Командира. Жалко е, че такива хора се грижат за безопасността на Борисов. Тази безопасност аз я наричам заплаха - змия в пазвата, както се казва.


Ако съберем на едно място всички легенди за лидера на ГЕРБ, ще излезе че той е замесен дори в семейните свади на знайни и незнайни граждани. Затова айде по-умерено с лъжите!

На злобарите ще кажа: необоснованата омраза подвежда. Отдавна минахте границата на възможното. Дори да иска, Борисов няма физическа възможност да извърши всички дела, които му приписвате.

На останалите хора ще препоръчам: мислете преди да вярвате. Много лъжи могат да бъдат разкрити с логично мислене.

Когато публикувам на моята страница, старая се да бъда максимално коректен. Избягвам лъжите, защото хората веднъж вярват, втори път, но на третия ще спрат. Hе го забравяйте и вие!


2 коментара:

  1. В мутренските среди обикалят и по-странни легенди. Примерно онази според която Жоро Илиев чукал десет жени едновременно:))) Мутрите са толкова глупави, че дори не умеят да измислят правдоподобна лъжа. Не подозират колко е лесно да бъдат хванати в крачка.

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Човекът е същество, което обича да лъже. При мутрите нещата са стигнали до извращения, защото те никога не са се отличавали с особена интелигентност.

      Неприятно ми е да свързват Бойко Борисов с тях. Имал някакви приятелства - голяма работа! Обяснението е просто: занимава се активно със спорт, а много мутри правят същото. Нормално е да се познават с този и онзи. Но от това да се вадят генерални заключения -доста грешно и нечестно.

      Изтриване