понеделник, 24 юни 2013 г.

Учители-хулигани






Повечето хора се самооценяват високо. Смятат, че заслужават по-големи заплати. Вярват в някакви свои “заслуги”, които би трябвало да да ги изстрелят във висините на обществената йерархия.

Какво обаче показват моите наблюдения?

Колкото е по-прост един човек, толкова по-силно желае да дава съвети и наставлява. Ако тръгна да изброявам лудостите, на които съм бил свидетел, няма да ми стигне цяла година. Затова ще се спра само на една група – учителите.

Свикнали сме с мисълта, че трябва да ги уважаваме, тъй като са носители на знание, а това е пътят към прогреса. С огромно съжаление трябва да ви съобщя, че сред днешните учители има такива, които не само не са носители на никакво знание, а точно обратното.

Знаете ли за какви изроди говоря? “Простаци” е слаба дума. От една страна са неграмотни – аз и други хора многократно ги засичахме да правят правописни грешки. Оправдават се с клавиатурата. Е, добре, веднъж натиснал грешен бутон, втори пък нещо не дало контакт ….. ама колко пъти?!!

Един такъв даскал е известен с това, че тормози и обижда жени, ако откажат да се срещнат с него. Псува брутално, заплашва …. Заради него и групичката му от селяко-простаци дори почина човек – сърцето му не издържа заради гаврите с негови снимки.

След като учителите не могат да се похвалят със знания и възпитание, сещате се какво остава за всички други. Дори не е необходимо на напомням, че повече от половината дипломи за висше образование са купени и гордите им притежатели нямат знания дори за средно.

Тъй като някой може да каже, че е единичен случай, ще ви информирам: в същата хейтърска групичка има още една учителка. Порядъчно проста и злобна, не се притеснява да обижда непознати хора в Нета. Правото им на различно мнение?! Няма такова нещо за нея. Представете си какво прави с учениците и колко “толерира” свободата на мисълта.

Hа такива аз им викам учители от комунистически тип – постоянно набиват в главатa ти своите мисли, желания, предпочитания. Ако случайно си позволиш да напомниш, че ти си различен човек, като нищо можеш да получиш двойка – знам такива случаи. Точно този тип даскали са били използвани преди 1989г за да държат населението зомбирано, просто и незнаещо нищо за света. Вие искате ли такива да преподават на вашето дете?

Споменатата учителка-хейтър преди време обяви Мишо Шамара за едва ли не преродения Левски – когато този малоумник извика “Убийци” в Европейския парламент. Най-големите държавници на Европа уважиха с мълчание смъртта на самоубилия се българин и точно тогава Мишо показа селянията си. За даскалицата обаче тази безспорно гаменска постъпка била “национално-освободително движение”!!!

И такъв човек иска увеличение на заплатата? Да, ама не от моите данъци!



                                               Разходка по форумите


                             Dessertino - здравословни храни и десерти


                                       Да запишеш първолак или разходка по мъките


                                                                                Партии - пудели






5 коментара:

  1. Този е истински парадокс на нашето време. Като разказвам на приятели от реала, не ми вярват, че е възможно, мислят си, че съм жертва на майтап. Случи се и днес, засякохме се с Поля в редакцията, като криминален репортер е видяла какво ли не: ужаси и абсурди всякакви, но за учителя - трол й беше трудно да повярва, трябваше и Илианка да потвърди. Престъпление е да се търпят такива хора в образователната система, като гледам как се опитва да създава чувство за вина у зрели хора, представям си какво е с децата, които са и във властта му. Някой родител ще го убие. И да ти кажа, сърцето ми ще оправдае подобно престъпление.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Този безспорно е крайност. Но всъщност откъде идва изненадата? От това, че хората са свикнали да казват "Той е учител, значи не може да го направи". Защо да не може? Учителската професия сама по себе си не извисява духовно - това е мит.

      Ако гледаме по-реалистично, малко неща ще ни изненадат. Просто трябва да отпаднат някои грешни схващания, с които сме свикнали, но не отговарят на действителността.

      Ако знаеш на мен какви простаци са ми преподавали! Един беше по физика. Толкова луд, че останалите учители го заобикаляха отдалече.

      Друг беше по физкултура, но за щастие повечето ни часове ги водеше колегата му. А изродът дотолкова прекалил, че някой се оплакал на група рокери от горните класове - тогава ги водеха "упадъчни" заради рока, цигарите и бирата. Тези рокери издебнали даскала и така го бяха натрошили с щанги, че дълго време отсъстваше.

      Тогава бях малък - края на 80-те, малко преди падането на комунизма. После години наред тази история се разказваше из училището и винаги съпроводена със смях. А физкултурникът коренно промени отношението си към учениците.

      Това му трябва и на онзи олигофрен, ама явно няма кой. Bъв всеки случай сигурно ще има съд - доста хора са му набрали.

      Изтриване
  2. Сега се сетих за още един пердах, но от друго училище, където съм учил. Този път учител по рисуване. Опипвал ученичка, тя се оплакала на гаджето си и онзи като го докопал ..... да не разправям. Mалко по-късно даскалът напусна работа. А беше един такъв тих.

    Cега разбираш защо побеснявам, когато чуя "Ама той все пак е учител". Е, и? Да не е Господ? Прави същите магарии като останалите хора.

    ОтговорИзтриване
  3. Така е. Много беше направено, за да девалвира учителската професия - в онези времена, в голямата си част за учители се слагаха хора, които не искаха да работят нищо друго. Защото там имаше най-много вакантни места - съсипването на образователната система започна от този период и сега берем горчивите плодове, който и каквото да разправя.
    И този тип "даскали", за които пишеш, са плод точно на тази система. В никакъв случай не са изключение.

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Именнo! Обаче точно заради професията си, която при други условия щеше да е заслужено уважавана, разни малоумни идиоти се фукат без основание.

      Правосъдната система не работи като по белите държави, затова се стига до случки като описаните в предните ми два коментара. Да, варварско е, но нима трябва да търпим простотиите? Ще опипва ученички, ще се гаври с момчетата, ще обижда по форумите, па накрая някой ще каже "Е, нали е учител"! Tова не трябва да го спасява от справедливото наказание.

      Изкривеното мислене е на всички нива - цял постинг съм замислил по този въпрос. Ще се оправим, когато на доброто започнем да викаме добро, а на лошото - лошо. Без уговорки и извъртания. Само Чистата Истина!

      Изтриване